Φάρμακο για την κυστίτιδα στις γυναίκες: φαρμακευτική θεραπεία για φλεγμονή

Αιτίες και θεραπεία της κυστίτιδας στις γυναίκες

Το φάρμακο για την κυστίτιδα συνταγογραφείται σε γυναίκες με διάγνωση κυστίτιδας. Η φαρμακευτική αγωγή είναι συνήθως μια πορεία και η διάρκεια είναι περίπου 14 ημέρες. Η θεραπεία για οξεία ή χρόνια κυστίτιδα είναι συχνά συμπτωματική και στοχεύει στην εξάλειψη της βακτηριακής μικροχλωρίδας και στην αποκατάσταση της ούρησης.

Η βάση της φαρμακευτικής θεραπείας είναι η συνταγή αντιβιοτικών, ουροσηπτικών αντιμικροβιακών φαρμάκων για τη θεραπεία της κυστίτιδας σε γυναίκες, διουρητικά βρόχου και υπόθετα.

Οι κύριες πτυχές της νόσου

Η κυστίτιδα είναι μια ενεργή ή χρόνια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης σε γυναίκες και άνδρες. Η φλεγμονώδης διαδικασία των βλεννογόνων στις γυναίκες είναι πάντα επώδυνη, σχετίζεται με συχνή ούρηση, περικοπές και έντονο κάψιμο στην περιοχή της πυέλου, ακόμη και μετά το άδειασμα του οργάνου.

Στην οξεία πορεία της παθολογίας, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, στα ούρα υπάρχει μόλυνση αίματος, βλέννας και πύου. Με οποιαδήποτε μορφή κυστίτιδας, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν υπερβολική πλήρωση ουρίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της φλεγμονώδους διαδικασίας προκαλείται από λοιμώξεις από E. coli ή cocci. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κυστίτιδα μπορεί να προκληθεί από Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa. Η συχνότητα εμφάνισης κυστίτιδας στις γυναίκες οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της ανατομίας:

 • το κανάλι της ουρήθρας είναι ευρύ και αρκετά κοντό.
 • η εγγύτητα της κολπικής κοιλότητας με τον ουρηθρικό κόλπο και τον πρωκτικό σφιγκτήρα.

Τα μολυσματικά μέσα μπορούν να φτάσουν στην ανερχόμενη διαδρομή μέσω του ουρηθρικού σωλήνα και του πρωκτού, καθώς και κάτω εάν η παθογόνος μικροχλωρίδα διεισδύσει από τα νεφρά, τους ουρητήρες, τα πυελικά όργανα ή άλλες εστίες φλεγμονής των εσωτερικών οργάνων.

Συνήθως, η πρώτη φλεγμονή σε κορίτσια ή γυναίκες συμβαίνει στο πλαίσιο του ARVI ή του ARI, ενός διαφορετικού τύπου μολυσματικής διαδικασίας. Η υποθερμία, φορώντας ρούχα κατασκευασμένα από κατώτερα υλικά και στενά εσώρουχα μπορεί να οδηγήσει σε κυστίτιδα.

Προσέξτε!Τα διαγνωστικά περιλαμβάνουν ένα υποχρεωτικό τεστ ούρων (καθημερινή βιοχημική ανάλυση, βακτηριακή καλλιέργεια για στειρότητα), εξέταση των εσωτερικών γεννητικών οργάνων από γυναικολόγο, μεθόδους οργανοληπτικής έρευνας: κυστεοσκόπηση, υπερηχογράφημα, εξέταση μαγνητικής τομογραφίας ή CT και μέθοδοι αντίθεσης ακτίνων Χ για την ανίχνευση της παθολογίας.

Δημοφιλή και αποτελεσματικά εργαλεία

Φάρμακα για τη θεραπεία της κυστίτιδας

Η λίστα των φαρμάκων για κυστίτιδα είναι αρκετά εκτεταμένη. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη αρκετά κλινικά κριτήρια κατά τη συνταγογράφηση

Τι να πίνετε για γυναίκες με κυστίτιδα για γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία; Η θεραπεία της κυστίτιδας είναι πάντα περίπλοκη και ξεκινά μόνο μετά τη διαφορική διάγνωση. Ο κατάλογος των φαρμάκων είναι εκτενής, επομένως η αυτοχορήγηση δεν είναι αποδεκτή.

Είναι απαράδεκτο να θεραπεύετε τη φλεγμονώδη διαδικασία στο σπίτι χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της γιαγιάς, καθώς η γενίκευση των παθογόνων μέσων μέσω του αίματος ή του λεμφικού υγρού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, ακόμη και σε θάνατο.

Αντιβιοτική θεραπεία - αποτελεσματικά αντιβιοτικά

Τα αντιβιοτικά είναι ο βασικός παράγοντας για τη θεραπεία λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης. Πριν από το ραντεβού, πραγματοποιείται ανάλυση της ευαισθησίας της μικροχλωρίδας.

Τι να κάνετε με τα αντιβιοτικά για την κυστίτιδα; Τα αντιβιοτικά είναι ειδικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταστολή της παθογόνου δράσης της βακτηριακής μικροχλωρίδας. Αναφέρεται σε φάρμακα ταχείας δράσης. Πριν από τη συνταγογράφηση αντιβιοτικών, απαιτείται ούρηση για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και του τύπου του μολυσματικού παράγοντα. Αυτό είναι σημαντικό για τον προσδιορισμό της ευαισθησίας των στελεχών σε διάφορα φάρμακα.

Με μια περίπλοκη πορεία κυστίτιδας, για παράδειγμα, με κοκκοποίηση των βλεννογόνων, συνταγογραφείται ταυτόχρονα η ενστάλαξη της κοιλότητας του οργάνου με παρασκευάσματα με βάση ασήμι.

Τα αντιβιοτικά από την ομάδα της πενικιλίνης πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται πλέον σήμερα, καθώς πολλά βακτηριακά στελέχη δεν αντιδρούν πλέον στα φάρμακα. Σε νοσηλεία, τα φάρμακα συνταγογραφούνται συχνά σε αμπούλες για ενέσεις για ενδομυϊκή χορήγηση. Ως αντιβακτηριακά φάρμακα για συνδυασμένες λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος, συνταγογραφούνται ειδικά φάρμακα.

Υπόθετα για κολπική χορήγηση

Κολπικά υπόθετα, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες

Τα υπόθετα είναι μια μορφή τοπικών φαρμάκων αλλά δεν μπορούν να είναι η κύρια θεραπεία.

Υπόθετα για κυστίτιδα στις γυναίκες - η κυρίαρχη μορφή φαρμάκων κυστίτιδας για τοπική θεραπεία της μολυσματικής διαδικασίας. Οι κύριες ενδείξεις για το ραντεβού είναι όλα τα τυπικά συμπτώματα της κυστίτιδας: κάψιμο και κράμπες, επώδυνη ούρηση, γενική αδιαθεσία και αδυναμία.

Τα υπόθετα συνταγογραφούνται σε σύνθετη θεραπεία μαζί με αντιβιοτική θεραπεία.

Εάν ο πόνος είναι σοβαρός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα σε υπόθετα. Επιπλέον, τα αντισπασμωδικά υπόθετα είναι αποτελεσματικά στην ομαλοποίηση της συσταλτικότητας των λείων μυών της ουροδόχου κύστης. Για την ομαλοποίηση της κολπικής μικροχλωρίδας, συνταγογραφείται ένας ειδικός αντιμικροβιακός παράγοντας.

Ουροσηπτικά

Τι συνταγογραφείται για μη ικανοποιητικές εξετάσεις ούρων; Τα ουροσηπτικά για την κυστίτιδα στις γυναίκες είναι αντιμικροβιακά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των οργάνων του ουροποιητικού συστήματος και των ούρων, καθώς και για τον αποκλεισμό της εξάπλωσης μολυσματικών περιβαλλόντων σε όλο το σώμα.

Τα ουροσηπτικά συνταγογραφούνται για τη βραχυπρόθεσμη ή μακροχρόνια θεραπεία διαφόρων μολυσματικών ασθενειών.

Όλα τα ουροσηπτικά συνταγογραφούνται αυστηρά από έναν ειδικό λόγω του αυξημένου κινδύνου επιπλοκών και παρενεργειών. Επομένως, είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες προτού τις πάρετε.

Με επιβαρυντικό νεφρολογικό ιστορικό, η λήψη ουροσηπτικών μπορεί να είναι ισόβια. Συχνά χρησιμοποιείται ειδική αλοιφή για λίπανση των βλεννογόνων των γεννητικών οργάνων.

Αποτελεσματικοί αντισπασμωδικοί παράγοντες

Τα αντισπασμωδικά φάρμακα σε δισκία ή υπόθετα για κυστίτιδα στις γυναίκες λέγεται ότι μειώνουν το σύνδρομο πόνου, το οποίο σχετίζεται με αυξημένο μυϊκό τόνο της ουροδόχου κύστης.

Για την ανακούφιση του γενικού συνδρόμου πόνου, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι αποτελεσματικά, τα οποία όχι μόνο ανακουφίζουν τις επιθέσεις πόνου στις γυναίκες, ανακουφίζουν τη γενική κατάσταση του ασθενούς, αλλά και εξαλείφουν τη φλεγμονώδη διαδικασία και επιταχύνουν την ανάρρωση.

Ομοιοπαθητικές θεραπείες

Ομοιοπαθητική - Φάρμακα που βασίζονται σε φυσικά βότανα (βότανα και φυτά). Αυτά τα κεφάλαια χαρακτηρίζονται από την ασφάλειά τους και την υψηλή θεραπευτική τους αποτελεσματικότητα με παρατεταμένη χρήση. Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες δεν είναι σε θέση να λύσουν αμέσως το πρόβλημα της κυστίτιδας στις γυναίκες, αλλά επηρεάζουν σημαντικά τη διάρκεια της ύφεσης στη χρόνια κυστίτιδα.

Τα φυτοπαρασκευάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα για τη θεραπεία της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Σημαντικό!Το φυτικό φάρμακο κατά της κυστίτιδας χρησιμοποιείται μόνο ως επικουρική θεραπεία για οξεία φλεγμονή. Κατά τη χρόνια πορεία της κυστίτιδας, η φυτοθεραπεία μπορεί να είναι η πιο σημαντική για την πρόληψη του κινδύνου επιδείνωσης.

Ξεπλύματα θεραπείας

Το πλύσιμο είναι μια μέθοδος πλύσης ή έκπλυσης κοιλοτήτων εσωτερικών οργάνων με φαρμακευτικά διαλύματα για την καταστολή της παθογόνου δραστηριότητας της μολυσματικής μικροχλωρίδας. Στη γυναικολογία, ο κολπικός ντους με κυστίτιδα χρησιμοποιείται για σχεδόν κάθε φλεγμονώδη νόσο.

Πώς μπορείτε να κάνετε ντους σε γυναίκες με κυστίτιδα; Το πλεονέκτημα είναι η εισαγωγή του διαλύματος στα γεννητικά όργανα για την εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας. Για κονίαμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • ειδικά αντισηπτικά;
 • διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου;
 • βορικό οξύ;
 • λύσεις βασισμένες σε ενεργό ασήμι.

Με τι άλλο μπορείτε να ξεπλύνετε; Το ντους μπορεί να γίνει με αφεψήματα από βότανα (χαμομήλι, σελαντίνη) ή λαϊκές θεραπείες (διάλυμα μούμιας, διάλυμα συμπυκνωμένου αλατιού σόδας). Μπορείτε να κάνετε λύσεις με βάση αιθέρια έλαια (δέντρο τσαγιού, εσπεριδοειδή, κωνοφόρα σε αναλογία 5 σταγόνες ανά 1 λίτρο νερού).

Οι υγιεινοί χειρισμοί πραγματοποιούνται με συμβατικό ιατρικό λαμπτήρα. Οι μύες πρέπει να είναι χαλαροί. Παρά τα πλεονεκτήματα, το ντους αντενδείκνυται στις ακόλουθες συνθήκες:

 • Τσίχλα και οξείες φάσεις άλλων μυκητιασικών λοιμώξεων.
 • εγκυμοσύνη σε οποιοδήποτε τρίμηνο.
 • ενεργή φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου.
 • ηλικία άνω των 40 ετών
 • ανωμαλίες στην ανατομική δομή των εσωτερικών γεννητικών οργάνων.

Εάν υπάρχει δυσάρεστη μυρωδιά από τον κόλπο, κνησμός και σοβαρό κάψιμο, σταματήστε τον χειρισμό και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Προσέξτε!Οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή απαιτεί τη συμβουλή του γιατρού σας. Κατά την προετοιμασία διαλυμάτων για ντους, είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί προσοχή στη δοσολογία, ώστε να μην τραυματιστούν οι βλεννογόνοι μεμβράνες των εσωτερικών γεννητικών οργάνων.

Η κυστίτιδα είναι μια σοβαρή φλεγμονώδης νόσος της ουροδόχου κύστης. Χωρίς σωστή θεραπεία, μπορεί να προκύψουν επιπλοκές και βαθιά βλάβη στους βλεννογόνους. Οι προχωρημένες μορφές κυστίτιδας είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, διαταράσσουν τις διαδικασίες ούρησης και οδηγούν σε εκτεταμένη λοίμωξη και ακόμη και στειρότητα.