Επιλογή αντιβιοτικών για κυστίτιδα

Τα αντιβιοτικά για κυστίτιδα συνταγογραφούνται μετά τον έλεγχο και τον προσδιορισμό του αιτιολογικού παράγοντα της νόσου. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται μια δοκιμή για την ευαισθησία των βακτηρίων σε διάφορα φάρμακα. Με βάση τις πληροφορίες που έλαβε, ο γιατρός θα καταρτίσει ένα θεραπευτικό σχήμα απαραίτητο για την αποτελεσματική καταπολέμηση της λοίμωξης και την πρόληψη σοβαρών επιπλοκών.

Τα αντιβιοτικά για κυστίτιδα συνταγογραφούνται μετά από εξετάσεις

Απόδοση

Η παθογόνος μικροχλωρίδα μπορεί να αναπτύξει αντοχή σε διάφορα φάρμακα, γι 'αυτό τα σύγχρονα αντιβιοτικά έχουν ένα ευρύ φάσμα δράσης, γεγονός που καθιστά δυνατή την καταστροφή σχεδόν όλων των παθογόνων. Το πιο δημοφιλές φάρμακο είναι η φοσφομυκίνη.

Ο αντιβακτηριακός παράγοντας είναι σε μορφή σκόνης. Αυτό διασφαλίζει την υψηλή βιοδιαθεσιμότητά του. Το δραστικό συστατικό καταστρέφει τα βακτηριακά κύτταρα και σταματά τα κύρια συμπτώματα της λοίμωξης. Ένα ευρύ φάσμα δραστηριότητας και ένας ελάχιστος αριθμός παρενεργειών επιτρέπουν τη χρήση της φοσφομυκίνης σε διάφορες μορφές κυστίτιδας.

Για οξεία

Με μια οξεία φλεγμονώδη διαδικασία στην ουροδόχο κύστη, είναι απαραίτητο να σταματήσετε γρήγορα την ανάπτυξη της παθογόνου μικροχλωρίδας και να αποτρέψετε τη μετάβαση της νόσου στο χρόνιο στάδιο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται σύγχρονα αντιβιοτικά με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Το Monural συνταγογραφείται συχνά για οξεία κυστίτιδα. Το κύριο συστατικό του μπορεί να συσσωρευτεί στους ιστούς των οργάνων του ουροποιητικού συστήματος και να διατηρήσει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια απλή εφαρμογή αρκεί για μια απλή λοίμωξη.

Χρόνια

Στη χρόνια κυστίτιδα, ένας αντιβακτηριακός παράγοντας θα πρέπει να επιλέγεται πιο προσεκτικά με βάση τα δεδομένα των δοκιμών. Ανάλογα με την ευαισθησία των βακτηρίων σε διάφορες ουσίες, ο γιατρός καθορίζει το όνομα, τη μορφή απελευθέρωσης και τη δόση του φαρμάκου.

Με αίμα

Τις περισσότερες φορές, όταν η φλεγμονή της επένδυσης της ουροδόχου κύστης συνοδεύεται από αιμορραγία, ο ασθενής νοσηλεύεται και λαμβάνει αντιβιοτικά. Η αιμορραγική κυστίτιδα αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία. Επομένως, η πορεία της θεραπείας πραγματοποιείται σε νοσοκομείο υπό την επίβλεψη γιατρού.

Φθοροκινολόνες

Φάρμακα από την ομάδα των φθοροκινολονών χρησιμοποιούνται συχνά στη σύνθετη θεραπεία της κυστίτιδας. Αυτά είναι συνθετικά αντιβιοτικά με ευρύ φάσμα δράσης που μπορούν να διακόψουν τη σύνθεση DNA από παθογόνα βακτήρια.

Οι περισσότερες φθοροκινολόνες είναι αποτελεσματικές έναντι της αρνητικής κατά gram παθογόνου μικροχλωρίδας. Σε αυτήν την περίπτωση, οι θετικοί κατά gram μικροοργανισμοί όπως οι στρεπτόκοκκοι, οι εντερόκοκκοι και οι πνευμονιόκοκκοι καθώς και τα αναερόβια βακτήρια εμφανίζουν αντοχή σε αυτές τις ουσίες.

Η Norfloxacin και η ofloxacin συνταγογραφούνται για τη θεραπεία της κυστίτιδας και άλλων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Τα δισκία έχουν έναν αριθμό αντενδείξεων. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά κάτω των 18 ετών, από έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, ασθενείς με νεφρική, ηπατική και καρδιαγγειακή ανεπάρκεια.

Κεφαλοσπορίνες

Η ομάδα των αντιβακτηριακών παραγόντων κεφαλοσπορίνης περιλαμβάνει 5 γενιές φαρμάκων που μπορούν να καταστρέψουν τα κυτταρικά τοιχώματα των βακτηρίων. Τα φάρμακα διατίθενται σε διάφορες μορφές: δισκία, διαλύματα και κόνις για ένεση με τη μορφή εναιωρήματος. Η ιδιαιτερότητα των φαρμάκων είναι ότι χαρακτηρίζονται από σχετικά χαμηλή τοξικότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αντιβιοτικά αυτής της ομάδας συνταγογραφούνται ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Οι παρενέργειες των κεφαλοσπορινών εμφανίζονται συχνότερα με τη μορφή ναυτίας και εμέτου ή αλλεργικών δερματικών αντιδράσεων. Για την κυστίτιδα, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μονοένυδρη κεφαλεξίνη, cefixime, cefaclor, ceftriaxone.

Πενικιλίνες

Ο κατάλογος των φαρμάκων που περιλαμβάνονται στην ομάδα της πενικιλλίνης είναι αρκετά εκτενής, καθώς αυτός ο τύπος αντιβιοτικού παρασκευάστηκε νωρίτερα από άλλους. Τα φάρμακα επηρεάζουν τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τη σύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος του μολυσματικού παράγοντα. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός παθογόνων ειδών μικροχλωρίδας έχει αναπτύξει αντοχή στις πενικιλίνες. Επομένως, αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο για τη θεραπεία φλεγμονωδών διεργασιών στο ουροποιητικό σύστημα. Για κυστίτιδα, αμπικιλλίνη ή αμοξικιλλίνη μπορεί να συνταγογραφηθεί.

Οξυχινολίνη

Τα παράγωγα 8-υδροξυκινολίνης χαρακτηρίζονται από εντατική αντιμικροβιακή δράση. Αυτές οι ενώσεις παρεμποδίζουν τη σύνθεση DNA γυράσης σε gram-θετικά και gram-αρνητικά βακτήρια και σταματούν την περαιτέρω αναπαραγωγή τους. Από την ομάδα των οξυκινολινών, η νιτροξολίνη χρησιμοποιείται στη σύνθετη θεραπεία της κυστίτιδας.

Αυτή η θεραπεία συνταγογραφείται όταν η θεραπεία με άλλα φάρμακα έχει αποτύχει. Το αντιβιοτικό έχει πολλές αντενδείξεις και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Επομένως, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του χωρίς ιατρική συμβουλή.

κινολόνες

Η ομάδα κινολόνης φαρμάκων με βακτηριοκτόνα αποτελέσματα δημιουργήθηκε με βάση το ναλιδιξικό οξύ (ναλιδιξικό οξύ) και το πιπεμιδικό οξύ (πιπεμιδικό οξύ).

Τα φάρμακα αυτής της σειράς έχουν καθιερωθεί ως αποτελεσματικά ουροαντιπτικά και επομένως συχνά συνταγογραφούνται για τη θεραπεία της κυστίτιδας και άλλων μολυσματικών ασθενειών του ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, επειδή δεν είναι όλα τα παθογόνα παθογόνα ευαίσθητα σε αυτά τα αντιβιοτικά, θα πρέπει να υποβληθείτε σε εξέταση πριν αρχίσετε να τα παίρνετε.

Νιτροφουράνια

Μια κατηγορία συνθετικών αντιμικροβιακών παραγόντων γνωστών ως νιτροφουράνια περιλαμβάνει τα δημοφιλή δισκία όπως η νιτροφουραντοΐνη και η φουραζιδίνη.Τα ναρκωτικά εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίωνΑυτά τα φάρμακα περιέχουν δραστικές ουσίες που απορροφώνται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος από το γαστρεντερικό σωλήνα, διεισδύουν στη βλάβη και συσσωρεύονται στα ούρα και στα νεφρά. Τα ναρκωτικά εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων και τα σκοτώνουν. Η δυσκολία στη χρήση νιτροφουρανίων είναι ότι αυτά τα φάρμακα προκαλούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο σώμα.

Macrolide

Τα φάρμακα από την ομάδα μακρολίδης είναι φυσικής προέλευσης, αλλά έχουν ελάχιστη τοξική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, επομένως θεωρούνται οι ασφαλέστεροι αντιβακτηριακοί παράγοντες για την κυστίτιδα.

Σε περίπτωση φλεγμονής του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης, είναι αποτελεσματικά δισκία όπως η ροξιθρομυκίνη και η αζιθρομυκίνη. Τα ενεργά συστατικά τους αποσταθεροποιούν τη σύνθεση συγκεκριμένων ενζύμων στα ριβοσώματα των βακτηρίων. Ως αποτέλεσμα, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των ενδοκυτταρικών, πεθαίνουν. Τα μακρολίδια διεγείρουν επίσης την ανοσοαπόκριση του οργανισμού.

Τετρακυκλίνη

Τα αντιβιοτικά της ομάδας τετρακυκλίνης μπορούν να καταστρέψουν τις βακτηριακές κυτταρικές μεμβράνες. Αυτά τα φάρμακα λειτουργούν κατά των θετικών κατά gram αερόβιων παθογόνων. Τα φάρμακα της σειράς τετρακυκλίνης είναι αποτελεσματικά κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από ορισμένα αρνητικά κατά gram και αναερόβια βακτήρια.

Ωστόσο, το φάσμα δραστηριότητας των αντιβιοτικών είναι αρκετά περιορισμένο σε σύγκριση με άλλα φάρμακα σε αυτήν τη φαρμακευτική κατεύθυνση. Επομένως, οι τετρακυκλίνες συνταγογραφούνται μόνο μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των δοκιμών. Η δοξυκυκλίνη χρησιμοποιείται συχνότερα για κυστίτιδα

χρησιμοποιείται

Levomycetine

Το κύριο δραστικό συστατικό στα φάρμακα της ομάδας χλωραμφενικόλης είναι ένα συστατικό του οποίου οι ιδιότητες είναι ίδιες με αυτές του φυσικού αντιβιοτικού χλωραμφενικόλης. Η λεβομυκίνη και τα ανάλογα της είναι αποτελεσματικά έναντι πολλών τύπων παθογόνων μικροχλωρίδων. Το αντιβιοτικό έχει βακτηριοστατική δράση.

Ωστόσο, ορισμένες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος έχουν αναπτύξει αντίσταση στη χλωραμφενικόλη. Επιπλέον, το φάρμακο έχει πολλές αντενδείξεις. Επομένως, για τη θεραπεία της κυστίτιδας, η λεβομυκητίνη συνταγογραφείται μόνο όταν η θεραπεία με άλλα φάρμακα δεν έχει δώσει θετικό αποτέλεσμα.

Φυτοπαρασκευές

Τα φυτικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία φλεγμονωδών διεργασιών στα όργανα του ουροποιητικού συστήματος.

Μια φυσική θεραπεία με βάση τα βακκίνια είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Το μούρο έχει βακτηριοκτόνο και διουρητικό αποτέλεσμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αντενδείξεις

Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά φάρμακα και έχουν αρκετές αντενδείξεις. Η κατανάλωση φαρμάκων χωρίς να συμβουλευτείτε γιατρό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μιας μολυσματικής βλάβης της ουροδόχου κύστης, πρέπει κανείς να τηρεί αυστηρά τις συστάσεις του ουρολόγου, να τηρεί τη δοσολογία και τη διάρκεια των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα περισσότερα αντιβιοτικά αντενδείκνυνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή τα δραστικά συστατικά μπορούν να διεισδύσουν στον φραγμό του πλακούντα και να προκαλέσουν δυσπλασίες του εμβρύου. Τα φυτοπαρασκευάσματα συνταγογραφούνται συχνότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο γιατρός επιλέγει μεμονωμένα αντιβακτηριακά μέσα για την μέλλουσα μητέρα εάν το όφελος για τη γυναίκα υπερτερεί του πιθανού κινδύνου για το παιδί.

Ο γιατρός επιλέγει μεμονωμένα αντιβακτηριακούς παράγοντες για την μέλλουσα μητέρα

Όταν θηλάζετε

Ακόμα και αποτελεσματικά φάρμακα απαγορεύονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες μπορούν να βλάψουν το μωρό εάν τα δραστικά συστατικά απεκκρίνονται στο γάλα. Συνιστάται να αλλάξετε το παιδί σε τεχνητή σίτιση καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας.

Για παιδιά

Στα παιδιά δεν πρέπει να χορηγούνται αντιβακτηριακοί παράγοντες χωρίς να συμβουλευτούν γιατρό. Ορισμένα φάρμακα αντενδείκνυνται από νεαρή ηλικία. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις, η δόση του φαρμάκου υπολογίζεται με βάση το βάρος του παιδιού.

Για άνδρες

Ο γιατρός επιλέγει πάντα ένα αντιβιοτικό, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την πορεία της νόσου αλλά και τη γενική υγεία του ασθενούς.

Ορισμένα φάρμακα αντενδείκνυνται σε άνδρες με οξεία ηπατική, καρδιαγγειακή και νεφρική ανεπάρκεια, εγκεφαλική αθηροσκλήρωση και άλλες σοβαρές ασθένειες. Ορισμένα αντιβιοτικά έχουν αρνητική επίδραση στην αποτελεσματικότητα και την αναπαραγωγική λειτουργία. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη λήψη φαρμάκων.

Επιπλοκές

Εάν η ουροδόχος κύστη είναι φλεγμονή, υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών που επηρεάζουν όλα τα όργανα της λεκάνης. Η λοίμωξη μπορεί να διεισδύσει στα νεφρά και να προκαλέσει σοβαρή πυελονεφρίτιδα. Οι βακτηριακές βλάβες του ουροποιητικού συστήματος είναι επικίνδυνες για γυναίκες με διάφορες φλεγμονώδεις ασθένειες των αναπαραγωγικών οργάνων.

Εάν ο ασθενής δεν έχει ακολουθήσει τις συστάσεις του γιατρού σχετικά με τη δοσολογία των φαρμάκων και τη διάρκεια της θεραπείας, η παθογόνος χλωρίδα που προκάλεσε τη λοίμωξη μπορεί να αναπτύξει αντοχή στα φάρμακα και να γίνει χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να θεραπευτεί πλήρως η κυστίτιδα. Οι χρόνιες λοιμώξεις συμβάλλουν στη γενική δηλητηρίαση του σώματος και στη μείωση της ανοσίας.

Η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά

Κριτικές

Ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε την κυστίτιδα στο σπίτι είναι να πίνετε φοσφομυκίνη. Απαιτείται μόνο ένα πακέτο σκόνης. Χωρίς συμπτώματα την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχουν επίσης παρενέργειες. Εάν δεν το δοκίμασα ο ίδιος, δεν θα πίστευα ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τον πόνο, τον κνησμό και τα συνεχή ταξίδια στην τουαλέτα σε μία μόνο ημέρα. Το εργαλείο είναι ακριβό αλλά αποτελεσματικό.

Οι φτηνοί παράγοντες μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν καλά τις λοιμώξεις. Αυτό έχει αποδειχθεί και πάλι από τη φοσφομυκίνη και την οφλοξασίνη. Πήρε ένα αντιβιοτικό και στη συνέχεια μια φυτοπαρασκευή για να αυξήσει το αποτέλεσμα σύμφωνα με το σχήμα που συνέστησε ο γιατρός. Τα συμπτώματα της φλεγμονής εξαφανίστηκαν γρήγορα, σταμάτησαν να τρέχουν στο μπάνιο κάθε μισή ώρα και επέστρεψαν στην κανονική ζωή. Απλώς έπρεπε να πάρω προβιοτικά για να αποφύγω τη δυσβολία. Δεν παρατήρησα άλλες παρενέργειες.