Κυστίτιδα: συμπτώματα, θεραπεία

Κυστίτιδα είναι μια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης. Αυτό το πρόβλημα συνήθως συμβαίνει σε γυναίκες συγκριτικά με άνδρες, η ουρήθρα είναι κοντύτερος. Αυτό καθιστά τη διείσδυση εδώ της λοίμωξης ευκολότερη και ταχύτερη. Συνολικά διαφορετικά στάδια της ζωής τους υποφέρουν από κυστίτιδα από 20 έως 40 % θηλυκό σύνθεση του πλανήτη.

κυστίτιδα είναι

Αιτίες της κυστίτιδας

Κυστίτιδα είναι μια κοινή ασθένεια σε όλες τις ηλικίες. Αιτία κυρίως τους εξής λόγους:

 • υποθερμία πυέλου περιοχές *
 • βλεννογόνου τραυματισμό της ουροδόχου κύστης;
 • ένα καθιστικός τρόπος ζωής;
 • τα πικάντικα και λιπαρά τρόφιμα;
 • η παρουσία των χρόνιων γυναικολογικών ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;
 • η παρουσία των εστιών μόλυνσης στο σώμα;
 • σεξ χωρίς προφυλάξεις;
 • η έλλειψη υγιεινής.

Η κύρια αιτία αυτής της ασθένειας είναι η υποθερμία. Το πιο επικίνδυνο είναι το πάγωμα των ποδιών και της λεκάνης. Έτσι, δεν μπορείτε να καθίσετε σε ψυχρές επιφάνειες, να φορούν λεπτό μεταξωτό εσώρουχο στο κρύο σεζόν, και πολύ δροσερό παπούτσια.

Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου είναι μια καθιστική εργασία που προκαλεί στασιμότητα του αίματος στις φλέβες της πυέλου περιοχές. Δεν μπορείτε να κάθεστε συνεχώς σε ένα μέρος, κατά τη διάρκεια, για παράδειγμα, 4-5 ώρες. Αν απαιτείται από τα καθήκοντά σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε συχνά και να πάρει 15 λεπτά διαλείμματα.

Μια ειδική κατηγορία λόγους που μπορεί να προκαλέσει κυστίτιδα, η παραβίαση των κανόνων υγιεινής. Υπάρχει κίνδυνος να πάρει την ασθένεια εάν:

 • σπάνια αλλαγή ταμπόν ή σερβιέτες κατά την έμμηνο ρύση;
 • πρακτική μετάβαση από το πρωκτικό σεξ να κολπική;
 • συχνά φορούν εφαρμοστά συνθετικά εσώρουχα;
 • συνεχώς εφαρμόζονται καθημερινά γάζας *
 • μετά την αφόδευση σκουπίστε από τον πρωκτό προς τα εμπρός;
 • δεν τηρούν την ούρηση.

Πρέπει να αδειάσετε την κύστη τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα, διαφορετικά η διείσδυση της μόλυνσης στην ουροδόχο κύστη διευκολύνεται, λόγω της στασιμότητας ή διάσπαση των ούρων.

Τύποι κυστίτιδα

τα συμπτώματα της κυστίτιδας

Ανάλογα με τη φύση της νόσου κυστίτιδα χωρίζεται σε οξεία και χρόνια. Η οξεία μορφή εμφανίζεται με την παρουσία έντονη συμπτώματα και παρουσιάζεται μετά την ξαφνική επιδείνωση των παράγοντα.

Χρόνια κυστίτιδα χαρακτηρίζεται από μικρότερη σοβαρότητα της εκδηλώσεις και είναι πιο συχνά προκαλείται από άλλες ασθένειες.

Ανάλογα με τα αίτια που προκάλεσαν ασθένειες, κυστίτιδα χωρίζονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, καθώς και βακτηριακή και μη βακτηριακή.

Βακτηριακή φλεγμονή του σώματος προκαλούνται από λοιμώξεις διαφόρων προελεύσεων: στρεπτόκοκκοι, εντερόκοκκοι, το gonococci, κ. λπ. Με αυτό τον τρόπο λοιμώξεις μπορεί να ονομάζεται αιματογενής, lymphogenous, σε φθίνουσα ή αύξουσα.

Μη βακτηριακή κυστίτιδα αναπτύσσεται όταν τον ερεθισμό των τοιχωμάτων των φαρμάκων, χημικών ή άλλων ουσιών. Διακρίνει θερμική, τοξικά, ακτινοβολία, αλλεργικές, θρεπτική κυστίτιδα.

Αν η πρωτοπαθής νόσος χαρακτηρίζεται από βλάβες της κύστης απευθείας σε οποιοδήποτε από αυτούς τους παράγοντες, η δευτεροβάθμια κύστη αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα άλλων ασθενειών του παρόντος ή των γειτονικών οργάνων. Έτσι, για παράδειγμα, είναι συνήθως συνοδεύεται από πέτρες στα νεφρά, καρκίνο του προστάτη, στένωση της ουρήθρας, κ. λπ.

Τα συμπτώματα της κυστίτιδας

Τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας εξαρτώνται από το σχήμα του. Αν σε οξείες περιπτώσεις, υπάρχει ένα φωτεινό κλινική εικόνα με μια ισχυρή απότομη πόνους όταν επιταχύνθηκε αρκετές φορές ανά ώρα ούρα, σε χρόνια σε ύφεση τα συμπτώματα μπορούν να είναι απολύτως απούσα.

Τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα της οξείας μορφής της νόσου περιλαμβάνουν:

 • επώδυνη και συχνή ούρηση;
 • κοπή πόνους πάνω από το ηβικό οστό στην περιοχή της κύστης;
 • η θολερότητα των ούρων;
 • σε σοβαρές περιπτώσεις, πυρετός.

Σε μερικούς ασθενείς υπάρχει, επίσης, αίμα στα ούρα, η πανταχού παρούσα αίσθηση ατελούς κένωσης της κύστης. Σε ορισμένους ασθενείς, κράμπες στο τέλος της ούρησης μπορεί να είναι τόσο ισχυρή που ακτινοβολεί στον πρωκτό των ζώων.

Αν τα συμπτώματα αυτά προέκυψαν από τους άνδρες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως ουρολόγος, όπως το αρσενικό κυστίτιδα είναι σχεδόν πάντα δευτερεύοντα. Ο κύριος λόγος για τους συχνά διευρυμένη προστάτη, πέτρες νεφρών, διαβήτη. Πολύ παρόμοια με την κύστη συμπτώματα παρουσιάζονται όταν negonokokkovom ουρηθρίτιδα.

Περιστασιακά μπορεί να είναι ασυμπτωματική κυστίτιδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η διάγνωση είναι τυχαία εγκατασταθεί κατά την εκτέλεση ενός τεστ ούρων για άλλο λόγο.

Διάγνωση

Με την παρουσία του την χαρακτηριστική κλινική εικόνα υπέρ της οξείας κυστίτιδας λέει ταχεία βελτίωση κάτω από την επιρροή των αντιβακτηριακών παραγόντων. Επιπλέον, λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και το υπερηχογράφημα.

Μετά την εξαφάνιση της οξείας φαινόμενα προκειμένου να αποσαφηνιστεί η διάγνωση πραγματοποιείται μια κυστεοσκόπηση, η οποία είναι μια μελέτη για την κατάσταση του εσωτερικού της ουροδόχου κύστης.

Για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό γυναικολογική εξέταση, η οποία μπορεί να προσδιοριστεί από τη σχετική θηλυκό ασθενειών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κυστίτιδας.

διάγνωση της κυστίτιδας

Έτσι, μια πλήρης εξέταση της χρόνιας κυστίτιδας αποτελείται από:

 • Γενική ανάλυση ούρων;
 • βακτηριακή καλλιέργεια ούρων;
 • ανάλυση ούρων, σύμφωνα με Nechyporenko;
 • PCR διαγνωστικά;
 • κυστεοσκόπηση;
 • Το υπερηχογράφημα του ουροποιητικού οργάνων;
 • εάν είναι απαραίτητο – βιοψία.

Κυστίτιδα δεν πρέπει να συγχέεται με ουρηθρίτιδα, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης και εκδηλώνεται μόνο με την απότομη πόνους, αίσθημα καύσου και πόνου κατά την ούρηση. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθένειες αυτές πάνε πάντα μαζί.

Αν τη φλεγμονώδη διαδικασία που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία και η διαδικασία γίνεται παρατεταμένη, θα πρέπει να προσεκτικά για να μάθετε το λόγο για μια τέτοια κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, για να αντιστοιχίσετε την κατάλληλη θεραπεία αναγκαίο να γίνει διάκριση κυστίτιδα από άλλες συνθήκες, όπως η προστατίτιδα, της ουροδόχου κύστης ο καρκίνος, η φυματίωση.

Η διάγνωση θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι κυστίτιδα δεν χαρακτηρίζεται από αυξημένη θερμοκρασία πάνω από 37,5 βαθμούς. Αν ο ασθενής έχει αυτό το σύμπτωμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο για να αποκλείσει νεφρική νόσο.

Θεραπεία της κυστίτιδας

Να απαλλαγούμε από την εκδήλωση ή την επιδείνωση αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη ασθένεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

 • για να συμμορφωθούν με την ξεκούραση στο κρεβάτι;
 • η φαρμακευτική αγωγή;
 • πίνετε άφθονο ζεστό υγρά;
 • η διατροφή.

Οξεία κυστίτιδα συνταγογραφείται αντισπασμωδικά τέτοια, αντιβιοτικά, και βοτάνων με διουρητική δράση. Έντονος πόνος να συστήσει φάρμακα, που ανακουφίζει το σπασμό των μυών της ουροδόχου κύστης – noshpu, drotaverine, παπαβερίνη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε μορφή χαπιού και με τη μορφή των κεριών. Να βοηθήσει στην εξάλειψη απότομη πόνους μαξιλάρι θέρμανσης, που στην κοιλιακή χώρα.

Ευρέως χρησιμοποιημένος στην κυστίτιδα διουρητικά βότανα bearberry, φύλλο cowberry, τσάι νεφρών. Πολύ χρήσιμο σε αυτή την κατάσταση, βατόμουρο, cranberry και blueberry ποτά φρούτων. Υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις έτοιμα βότανα. Η χρήση του τελικού ναρκωτικά δίνει μια πιο αναμενόμενη επίδραση στη θεραπεία της κυστίτιδας. Αλλά έτοιμο για χρήση φαρμακολογικών σημαίνει ότι δεν θα ακυρώσετε τη λήψη άφθονο ζεστό ποτό.

Θα βοηθήσει να ανακουφίσει την κατάσταση μετά την επώδυνη ούρηση και θερμά λουτρά με βότανα ή το πλύσιμο των έξω γεννητικών οργάνων με χλιαρό νερό και σόδα λύση.

Διατροφή για την οξεία κυστίτιδα πρέπει να αποφεύγουν τα τουρσιά, τα καρυκεύματα, τουρσιά. Χρήσιμα είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φρούτα, ειδικά το καρπούζι.

Η χρόνια πορεία της νόσου ορίζουν τη διαδικασία για να επαναφέρετε τη ροή των ούρων. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, η θεραπεία του αδενώματος του προστάτη, την εξάλειψη των συσπάσεις της ουρήθρας. Υποχρεωτική συμπεριφοράς, τον εντοπισμό και την εξάλειψη των εστιών μόλυνσης στο σώμα. Σε χρόνιες μορφές κυστίτιδας, η αντιμικροβιακή θεραπεία πραγματοποιείται μόνο μετά από κατάλληλες εργαστηριακές έρευνες — καλλιέργεια ούρων τον εντοπισμό του αιτιολογικού παράγοντα και την ευαισθησία του στα αντιβιοτικά.

Θεραπεία η λαϊκή μεθόδους

θεραπεία η λαϊκή μεθόδους

Οι άνθρωποι υπάρχουν πολλά εργαλεία που έχουν θετική δράση σε παθήσεις του ουροποιητικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της κυστίτιδας. Η πιο αποτελεσματική από αυτές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Βράζουμε 3 λίτρα γάλα. Για να διαχωρίσετε μια μεγάλη κούπα και ρίξτε σε ένα μπολ. Ο ασθενής πρέπει να βάλει το πόδι του και τύλιξε την κουβέρτα από τη μέση και πάνω. Όταν το γάλα στη λεκάνη αρχίζει να κρυώσει, πρέπει να προσθέσετε ένα άλλο Κύπελλο. Έτσι ώστε να συνεχίσει μέχρι το γάλα να χύνεται. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το ίδιο το γάλα να βράσει. Επαναλάβετε έως ότου η βελτίωση συμβαίνει.
 • Πάρτε 2 μισό κόκκινο τούβλο και η λάμψη της φωτιάς. Τα βάζουμε σε ένα άδειο μεταλλικό κάδο, τα άκρα του οποίου να τυλίξετε το ύφασμα. Ο ασθενής κάθεται στον κάδο και τυλίξτε το κάτω μέρος του σώματος σε μια κουβέρτα ή πάπλωμα. Για να καθίσει σε αυτή τη θέση μέχρι τα τούβλα θα αρχίσει η ζέστη. Μετά τη διαδικασία θα πάω για ύπνο. Επαναλάβετε αρκετές φορές.

Δεν είναι όλοι οι ασθενείς επιτρέπεται η θερμότητα θεραπείες στην πυελική περιοχή. Για παράδειγμα, είναι αντενδείκνυται για τις γυναίκες που έχουν ινομυώματα ή ινομυώματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λαμβάνουν διουρητικά βότανα, τα οποία πρόκειται να εκτελεστεί μέσα σε 1,5-2 μήνες. Όταν το φυτικό φάρμακο για να αποφευχθεί η επανάληψη είναι σημαντικό να επαναλάβουν τα μαθήματα. Έτσι, μετά την πάροδο της οξείας έξαρσης της νόσου να επαναλάβετε τη θεραπεία σε 2-3 μήνες, και στη θεραπεία της χρόνιας μορφής σε 3-5 χρόνια.

Καλό αποτέλεσμα με την κύστη που έχει τέτοια βότανα σε ίσες αναλογίες μικτή βότανο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το St. wort του Ιωάννη, τον άνηθο και knotweed. 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα ρίχνουμε 1 Φλιτζάνι βραστό νερό και να χορηγηθεί με έγχυση. Το ποτό αυτό έγχυσης πρέπει μισό Φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα για 20 ημέρες. Θα πρέπει να κρατήσει 3 τέτοια μαθήματα με ένα διάλειμμα 10 ημερών μεταξύ τους. Ανακούφιση έρχεται μέσα στο πρώτο μάθημα, και ένα πλήρη κύκλο βοηθά να απαλλαγούμε από χρόνιες κυστίτιδες.

Ταχεία βελτίωση μπορεί να επιτευχθεί εάν μια χούφτα αποξηραμένα άνθη κενταύριου του κυανού να κάνει 300 γρ βραστό νερό και εμποτίζουν για 30 λεπτά. Μισή μερίδα πίνεται σε μικρές ΓΟΥΛΙΈΣ το βράδυ και την άλλη μισή το πρωί.

Ταχύτητα τα οξεία συμπτώματα της κυστίτιδας, αν σε ένα χρόνο για να φάει 0.5-1 l cranberries. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η περαιτέρω θεραπεία είναι απαραίτητο να σταματήσει εντελώς.

Η επίδραση του λαϊκού τρόπους για να γίνει πιο βιώσιμη, αν εφαρμοστούν σε συνδυασμό με δίαιτα και φαρμακευτική θεραπεία.

Πιθανές επιπλοκές

Όταν διενεργείται σωστά τη θεραπεία, τα συμπτώματα εξαφανίζονται μέσα σε 5-10 ημέρες. Αλλά συχνά μετά από το σπίτι ή να κάνει βιαστικά τη θεραπεία τα συμπτώματα εξαφανίζονται για λίγο. Η πραγματική αιτία της νόσου παραμένει στο σώμα και κάνει αισθητή αμέσως με την παραμικρή υποθερμία. Σε αυτή την περίπτωση λέμε ότι η κυστίτιδα έχει περάσει σε χρόνια μορφή.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη ασθένεια είναι για τα κορίτσια, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε ουλές του οπισθίου τοιχώματος της ουρήθρας και μείωση του όγκου τους. Έτσι, υπάρχει ένα φαύλο κύκλο που αποτελείται από συνεχώς τροφοδοτεί το ένα το άλλο εστίες μόλυνσης.

Επιπλέον, αν αυτό δεν είναι αρκετό για τη θεραπεία της κυστίτιδας, λοίμωξη της ουροδόχου κύστης μπορεί να διεισδύσει στα νεφρά, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των πιο σοβαρή ασθένεια – πυελονεφρίτιδα. Ενώ συχνή ούρηση, προστίθεται πόνο στην οσφυϊκή περιοχή, πυρετό, πρήξιμο.

Μια σοβαρή επιπλοκή της νόσου, που εμφανίζεται με την απουσία της κατάλληλης θεραπείας, είναι η ανάπτυξη διάμεση κυστίτιδα. Ενώ η μόλυνση δεν είναι μόνο το γλοιώδες, αλλά και τον υποβλεννογόνιο χιτώνα και το μυϊκό τοίχωμα του οργάνου. Ιστών ουλή και να παραμορφώσει, η οποία οδηγεί σε ίνωση της ουροδόχου κύστης και την απώλεια του όγκου του. Ο μόνος τρόπος για να σώσει τον ασθενή είναι η χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσετε εντελώς το σώμα πλαστικό νέα, που αποτελείται από ιστούς του παχέος εντέρου.

Κυστίτιδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η νόσος, η οποία είναι ήδη βασανίζεται από ως επί το πλείστον γυναίκες, συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάθε δέκατο γυναίκα μαθαίνει για την ύπαρξη αυτής της ασθένειας είναι σε μια δύσκολη περίοδο που μεταφέρουν ένα παιδί.

κυστίτιδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνισή της στα αρχικά στάδια, λόγω αλλαγές στο ορμονικό υπόβαθρο, και, επίσης, το φαινόμενο της ανοσοκαταστολής έγκυος, δηλαδή ανοσοκαταστολή. Το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα επιτρέπει σε μικροοργανισμούς να πολλαπλασιαστούν ελεύθερα και να προκαλέσει φλεγμονή του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης. Έτσι, η παραμικρή υποθερμία, η παραβίαση των κανόνων υγιεινής, και ακόμη και απότομη κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει η μέλλουσα μητέρα οξείας κυστίτιδας σε όλο της το μεγαλείο.

Η εμφάνιση της νόσου αυτής συμβάλλει στην αυξανόμενη μήτρα που συμπιέζει την ουροδόχο κύστη και οδηγεί σε παραβίαση του την εκροή των ούρων, προκαλώντας μια ενεργή αναπαραγωγή των παθογόνων μικροβίων.

Η πολυπλοκότητα της θεραπείας του κυστίτιδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ότι τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα ενός παιδιού. Αλλά, την ίδια στιγμή, οι χοίροι πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως, διότι η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να λάβει τέτοια φάρμακα, τα οποία θα λειτουργούν στην κύστη.

Πρόληψη της κυστίτιδας

Για την πρόληψη της νόσου αρκετά για να εκτελέσει μερικές απλές οδηγίες:

 • παρατηρήστε την προσωπική υγιεινή;
 • αποφύγετε την υποθερμία των ποδιών;
 • μην κάθεσαι στο κρύο επιφάνειες;
 • αποφύγετε τα πικάντικα και αλμυρά τρόφιμα;
 • έγκαιρη izlechenie σεξουαλική λοιμώξεις;
 • απορρίψτε τα εσώρουχα από συνθετικά υλικά.

Καθιστική ζωή κάθε 20-30 λεπτά, θα πρέπει να σηκωθεί και να τεντώσει και, φυσικά, δεν χρειάζεται να είναι τεμπέλης στο χρόνο για να αδειάσετε την κύστη.

Καλή πρόληψη της κυστίτιδας είναι καθημερινά να πιει ένα ποτήρι χυμό μούρων ή να παίρνετε cranberry σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Αυτή η φυσική θεραπεία έχει διουρητική δράση και απολυμαντικές ιδιότητες, και πώς θα αποτρέψει την προσκόλληση της λοίμωξης της ουροδόχου κύστης.