Κυστίτιδα

Μία από τις πιο δυσάρεστες ασθένειες, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη στο σύγχρονο κόσμο, είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή κυστίτιδα. Αυτή η ασθένεια μπορεί να είναι ανεξάρτητη, ή μπορεί να είναι μια επιπλοκή διαφόρων παθήσεων. Κυστίτιδα — μια νόσο του ουροποιητικού συστήματος, που συνίσταται σε φλεγμονή του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης. Βρίσκεται σε άνδρες και γυναίκες, και παιδιά. Το γυναικείο φύλο είναι πιο ευαίσθητα στην ασθένεια, λόγω της ανατομίας του σώματος: η γυναικεία ουρήθρα είναι κοντή και πλατιά, το οποίο είναι πολύ βολικό για τη διείσδυση της λοίμωξης στο σώμα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κυστίτιδα είναι μια γυναικεία ασθένεια. Στη συνέχεια, τίθεται το ερώτημα: μήπως κυστίτιδα σε άνδρες; Απάντηση: φυσικά, μερικές φορές, απλά λιγότερο συχνά. Το ποσοστό εμφάνισης κυστίτιδας στις γυναίκες είναι περίπου 25%, και οι άνδρες — του 0.5%.

Η εμφάνιση κυστίτιδας

δυσφορία

Ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη λοιμώδη φλεγμονώδη διαδικασία της ουροδόχου κύστης είναι το Escherichia coli, αλλά ο κίνδυνος είναι καλά, όπως τα χλαμύδια, Ουρεάπλασμα, Candida και μύκητες. Ανάπτυξη κυστίτιδα συμβάλει σε μια καθιστική ζωή προκαλεί κακή κυκλοφορία του αίματος από τα όργανα της πυέλου και της κύστης, μείωση της ασυλίας, παραβίαση της υλικής ανταλλαγής, η εμμηνόπαυση, η κατανάλωση πικάντικων τροφίμων και διαβήτη. Κυστίτιδα εμφανίζεται σε δύο μορφές: την οξεία και τη χρόνια. Στην οξεία κυστίτιδα ο ασθενής έχει συχνή και επώδυνη ούρηση, με πιθανή κυκλοφορία του αίματος. Τα συμπτώματα της χρόνιας κυστίτιδας είναι παρόμοια, αλλά δεν είναι τόσο έντονη. Χρόνια κυστίτιδα ελλείψει απαραίτητο η θεραπεία μπορεί να προχωρήσει στο διάμεσο.

Όλες οι μορφές είναι σε θέση να κάνουν σημαντικές αλλαγές στο συνήθη τρόπο ζωής, να ελαττώσει την απόδοση και να συμβάλει στην ψυχολογικές διαταραχές, έτσι ώστε όταν τα πρώτα συμπτώματα, θα πρέπει να αρχίσει η κατάλληλη θεραπεία από ειδικό. Θεραπεία της κυστίτιδας κάνω ουρολόγους και γυναικολόγων. Οι ειδικοί αυτοί καθορίζουν το πώς να τη θεραπεία της φλεγμονής της ουροδόχου κύστης, συνταγογράφηση, η οποία συνήθως περιλαμβάνουν χάπια για να ενισχύσει την ασυλία, να μειώσει τη φλεγμονή και αντιβιοτικά.

Μιλώντας για γυναίκες κυστίτιδα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η ασθένεια είναι πιθανό να επιδεινωθεί πριν από την έμμηνο ρύση. Κυστίτιδα κατά την έμμηνο ρύση είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λόγω των ανατομικών και βιολογικές ιδιαιτερότητες του γυναικείου σώματος, η διείσδυση βακτήρια, πρωτόζωα και ιούς στο γεννητικό σύστημα και την ουρήθρα γίνεται πιο γρήγορη και επικίνδυνη. Εκτός από την ασυλία κατά την έμμηνο ρύση οι γυναίκες ή τα κορίτσια είναι πολύ ευάλωτα και εκπέμπεται αίμα μετά την αποτυχία να συμμορφωθεί με την υγιεινή μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή τροφίμων για τους εισβολείς. Επιπλέον, στον κόλπο είναι μύκητες του γένους Candida σε θέση να μειώσουν την ασυλία τους προκαλέσει κυστίτιδα.

Τα παιδιά κυστίτιδα είναι επίσης πιο διαδεδομένη στα κορίτσια παρά στα αγόρια. Αυτό οφείλεται στη στενή κοντό παλτό του ουροποιητικού συστήματος και του πρωκτού. Επίσης, φλεγμονή της ουροδόχου κύστης στα παιδιά μπορεί να προκληθεί από υποθερμία, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και κληρονομικούς παράγοντες. Κυστίτιδα σε μωρά συμβάλλει στην συνεχή φορώντας πάνες, που είναι τόσο διαδεδομένη σήμερα, και η παρουσία λίθων στο ουροποιητικό όργανα.

Φλεγμονή της ουροδόχου κύστης στους άνδρες είναι τυπικό για την Ώριμη ηλικία. Οι άντρες είναι τα συμπτώματα είναι όμοια με των γυναικών. Σχεδόν πάντα η αιτία κυστίτιδα σε άνδρες βρίσκεται στην διείσδυση της μόλυνσης μέσω της κυκλοφορίας του αίματος από φλεγμονή κοντινά όργανα. Εκτός από την παραδοσιακή αντίληψη για τα αίτια της κυστίτιδας, και τις πιθανές ψυχοσωματικές πρόκληση. Ψυχοσωματική κυστίτιδα είναι η θέση για να είναι, γιατί αυτή η ασθένεια εκδηλώνεται σε μια περίοδο της ζωής αλλαγή. Συχνά φλεγμονή της ουροδόχου κύστης που παρατηρούνται σε ανθρώπους που έχουν την τάση να συγκρατήσει τα συναισθήματά τους ή να τις καταστείλουν.

Τύποι κυστίτιδα

Όπως σημειώνεται ανωτέρω, διακρίνουμε κυστίτιδα οξείες και χρόνιες μορφές. Κάτω από μια οξεία φλεγμονή της ουροδόχου κύστης καταλαβαίνω εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ασθενή κυστίτιδα, μη μετατραπεί σε μια χρόνια νόσο. Η επιδείνωση της κυστίτιδας και οξεία κυστίτιδα δεν είναι συνώνυμα. Επιδείνωση καταθέσει τις επιπλοκές της νόσου. Ελλείψει αποτελεσματική και ολοκληρωμένη θεραπεία της κυστίτιδας από οξεία γίνεται χρόνιο. Με την ανάπτυξη της οξείας κυστίτιδας απροσδόκητα. Τα συμπτώματα της οξείας κυστίτιδας φαίνεται πιο φωτεινή από χρόνια. Κυστίτιδα είναι διαφορετικές σε τύπους. Γιατροί υπάρχουν οι εξής τύποι: αιμορραγικό, διάμεση, ακτινοβολία, το σεξ, μετά τη συνουσία, του τραχήλου της μήτρας, χημική ουσία, αλλεργικές και παρασιτική κύστη. Ας εξετάσουμε:

 • αιμορραγική κυστίτιδα είναι μια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, που προκαλείται από τη μόλυνση. Χαρακτηρίζεται από τα ούρα με μια δυσάρεστη μυρωδιά και αιμορραγία;
 • αν διάμεση κυστίτιδα είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της μη-μολυσματική φύση. Το είδος αυτό χαρακτηρίζεται από επώδυνες αισθήσεις, όπως η κύστη γεμίζει και να μειώσει την ένταση. Αν διάμεση κυστίτιδα είναι η φλεγμονή δεν είναι μόνο το βλεννογόνο, αλλά υποβλεννογόνια στιβάδα;
 • μία από τις συνέπειες της θεραπείας με ακτινοβολία είναι ακτινοβολία κυστίτιδα. Αυτό είναι λόγω της βλάβης του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης;
 • λόγω αλλαγές στη μικροχλωρίδα με βάση το φύλο, τη σεξουαλική κυστίτιδα αναπτύσσεται. Το υποείδος αφροδίσια κυστίτιδας που προκαλείται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;
 • εάν μπορείτε να πάρετε μια μόλυνση στην ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη αναπτύσσεται μετά τη συνουσία κυστίτιδα. Τα κύρια παθογόνα θεωρούνται E. coli, Μυκόπλασμα και άλλες λοιμώξεις;
 • τραχήλου της μήτρας, κυστίτιδα — φλεγμονή της ουροδόχου κύστης λαιμό. Αυτό μπορεί να εκδηλώνεται με ακράτεια ούρων;
 • όταν μεταβολικές διαταραχές μπορεί να αναπτύξουν κυστίτιδα, ιδιαίτερα όταν τα νεφρά αρχίζουν να εκκρίνουν κρυστάλλους αλάτων ασβεστίου;
 • όταν η μέθη της κύστης αναπτύσσεται χημική κυστίτιδα, αλλά δεν είναι πολύ κοινό;
 • διεισδύσει στο ανθρώπινο σώμα αλλεργιογόνα (με τη μορφή των τροφίμων, φάρμακα, καλλυντικά και τις χημικές ουσίες οικιακής χρήσης) μπορεί να προκαλέσει αλλεργική κυστίτιδα;
 • ελμινθική λοίμωξη συχνά μπορεί να προκαλέσει μια παρασιτική μορφή κυστίτιδας.

πόνος

Ανεξάρτητα από τον τύπο του κυστίτιδα στη θεραπεία θα περιλαμβάνει αντιβιοτικά, είναι δυνατόν ξεκούραση στο κρεβάτι, ξηρά θερμότητα), τσάι από βότανα, και την επαρκή πρόσληψη υγρών.

Τα συμπτώματα της κυστίτιδας

Τα συμπτώματα της κυστίτιδας σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά είναι βασικά η ίδια. Κατά κανόνα, κυστίτιδα προκαλεί συχνή ούρηση σε μικρές μερίδες, που προκαλεί το αίσθημα του πόνου και του καψίματος. Τα ούρα γίνεται θολό και αποκτά μια έντονη δυσάρεστη οσμή. Υπάρχουν περιπτώσεις χορήγησης μικρή ποσότητα αίματος, μαζί με τα ούρα. Η κυστίτιδα μπορεί να εμφανίσουν αδυναμία και πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Τα συμπτώματα της κυστίτιδας σε παιδιά και σε ηλικιωμένους δεν είναι τόσο εξέφρασε και μπορεί να εκδηλωθεί ως αλλαγές στη θερμοκρασία, πόνος στο στομάχι και αηδίας. Στους ηλικιωμένους, κυστίτιδα μπορεί να είναι ασυμπτωματική. Ένα άλλο σύμπτωμα της κυστίτιδας είναι η ακράτεια ούρων.

Κυστίτιδα σε παιδιά δεν είναι πάντα αποφασισμένοι, γιατί το παιδί είναι πιο δύσκολο να εξηγήσω την κατάστασή τους και τη φύση του πόνου, και τα βρέφη, και δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τίποτα. Στα παιδιά υπάρχει συνήθως ένα μέλος της αδυναμία, δυσφορία στην κοιλιά, κράμπες, αίσθηση καύσου ως ενήλικες. Το χρώμα των ούρων γίνεται σκούρο κίτρινο. Το παιδί γίνεται ληθαργικό, και εκεί είναι η θερμοκρασία 38 βαθμούς. Κυστίτιδα στα αγόρια είναι λιγότερο συχνές από ό, τι στα κορίτσια.

Αιτίες της κυστίτιδας

Η πιο κοινή αιτία της κυστίτιδας θεωρείται διείσδυση στην ουροδόχο κύστη μέσω της ουρήθρας, των βακτηρίων. Κυστίτιδα μετά από την επαφή αναπτύσσεται λόγω της παρατεταμένης τριβής της ουρήθρας. Συνήθως, τα πρώτα συμπτώματα της κυστίτιδας μετά σεξουαλικές σχέσεις έχει παρατηρηθεί για 12 ώρες. Η αιτία της κυστίτιδας μπορεί να είναι αλλεργικοί σε προσωπική καλλυντικών. Στα παιδιά η αιτία της κυστίτιδας μπορεί να παθολογία του ουροποιητικού οργάνων, όταν διαταραχθεί η πορεία των ούρων και μπορεί να πάρει πίσω στον ουρητήρα. Οι ηλικιωμένοι συχνά περίπλοκη διαδικασία της κίνησης, και οδηγεί μια καθιστική ζωή. Αυτό οδηγεί σε ατελή κένωση της κύστης είναι σπάνια και τα ούρα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της κυστίτιδας. Κυστίτιδα επηρεάζει τους ανθρώπους που συχνά απέχουν από την ούρηση για διάφορους λόγους. Η παρουσία του όγκου μπορεί να είναι μία από τις αιτίες της κυστίτιδας, αλλά δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο.

διάγνωση

Αιτίες της κυστίτιδας στις γυναίκες συνδέονται με διαταραχές της κολπικής χλωρίδας. Πιο συχνά, οι γυναίκες εμφανίζονται λοιμώδη και αλλεργικές είδη της φλεγμονής. Βλεννόρροια με όχι λιγότερο επιτυχία μπορεί να προκαλέσει κυστίτιδα. Μεγαλύτερο κίνδυνο για τις γυναίκες θεωρείται υποθερμία. Έτσι, ας δούμε τις πιο κοινές αιτίες της κυστίτιδας στις γυναίκες:

 • έλλειψη προσωπικής υγιεινής;
 • υποθερμία (κάθεται στο κρύο);
 • ουροποιητικού στάση;
 • ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • εγκυμοσύνη;
 • χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά όργανα και τη μόλυνση.

Αιτίες κυστίτιδα σε άνδρες — παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, κατά την οποία μια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης είναι μια επιπλοκή. Σε Γενικές γραμμές, οι λόγοι είναι παρόμοια με τις γυναίκες: η στασιμότητα των ούρων, υποθερμία, E. coli και η βλεννόρροια (και άλλα Σμν) επίσης να προκαλέσει την ασθένεια. Κυστίτιδα σε άνδρες μπορεί να σχετίζεται με τη φυματίωση του ουροποιογεννητικού συστήματος. Με την παρουσία του λοιμώδεις και ιογενείς ασθένειες κύστη μπορεί να αναπτυχθεί λόγω ονομάζεται αιματογενής οδός. Ανάπτυξη κυστίτιδα συμβάλει διαβήτη, τραύματα στην κοιλιακή χώρα, το άγχος και η χειρουργική επέμβαση στο ουροποιητικό σύστημα.

Διάγνωση της κυστίτιδας

Η βάση για τη διάγνωση της κυστίτιδας είναι εργαστηριακές δοκιμές. Για να επιβεβαιώσετε ή να προσδιορίσει την κύστη, ο ασθενής μπορεί να κατευθυνθεί για να παραδοθούν οι ακόλουθες δοκιμές:

 • Γενική ανάλυση αίματος — παρέχει μια ευκαιρία για να προσδιορίσει φλεγμονώδη διαδικασία στην αύξηση της ΤΚΕ και τα λευκά κύτταρα του αίματος;
 • ανάλυση ούρων — η παρουσία της κυστίτιδας δείχνει πρωτεΐνη. Τα αποτελέσματα των μικροσκοπική εξέταση του ιζήματος σε κυστίτιδα θα δώσει μια αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Στην κυστίτιδα τα ούρα γίνεται θολό, και μπορεί να αποκτήσει ένα ροζ χρώμα, στην περίπτωση του διαχωρισμού του αίματος;
 • ανάλυση ούρων, σύμφωνα με Nechyporenko — τον πλησίασε στις περιπτώσεις του παρουσία στο ίζημα των ούρων των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την υψηλή άσπρη αρίθμηση κυττάρων. Για την ανάλυση αυτή, είναι απαραίτητο να περάσει το μέσο της ροής των ούρων το πρωί;
 • βακτηριολογική διάγνωση των ούρων σας επιτρέπει να καθορίσει το ένοχος της κυστίτιδας. Είναι σημαντικό να στοχεύσετε αντιβιοτική θεραπεία;
 • ειδική δοκιμή λουρίδες για λευκοκυττάρων επιτρέπουν να υπολογίσει την υψηλή συγκέντρωση στα ούρα;
 • δοκιμαστικές ταινίες για τα νιτρώδη δώσει την ευκαιρία για την ανίχνευση της μόλυνσης του ουροποιητικού κομμάτια.

θεραπεία

Οι γυναίκες με περίοδο, δεν θα πρέπει να περάσει τα ούρα για εξετάσεις, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ψευδής.

Κανόνες δείγματα ούρων κυστίτιδα

Πριν αρχίσουν να συλλέγουν το πρωί ούρα, είναι απαραίτητο να πλύνετε τα γεννητικά όργανα με ζεστό νερό ή απολυμαντικό διάλυμα. Σε τεστ ούρων δεν μπορείτε να φάτε τα τρόφιμα που μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα των ούρων, είναι καλύτερα να μην πίνετε ποτά φρούτων, ποτά φρούτων και γιαούρτι (επηρεάζει οξύ χλωρίδα). Δεν λαμβάνουν διουρητικά και καθαρτικά.

Θεραπεία της κυστίτιδας

Υπάρχει θεραπεία για την κυστίτιδα για πάντα; Αυτό είναι ίσως το κύριο μέλημα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια προσωπικά. Είναι δυνατόν, εάν κατά τη διάρκεια εκκίνησης τη σωστή θεραπεία. Το πώς και τι για τη θεραπεία της κυστίτιδας

Συνήθως, ο γιατρός επιλέγει την θεραπεία. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός των ημερήσια κατανάλωση νερού πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-2. 5 λίτρα, και η διατροφή περιλαμβάνει την πρόσληψη διουρητικές τροφές και αποφεύγοντας το αλκοόλ, τον καφέ, τα πικάντικα, τηγανητά, καπνιστά, αλμυρό, ξινό, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και συντηρητικά. Η τήρηση αυτών των καθεστώτων αποτελεί Γενικό κανόνα για τη θεραπεία της κυστίτιδας σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Ας εξετάσουμε με περισσότερες πτυχές από τη θεραπεία της κυστίτιδας.

Θεραπεία της κυστίτιδας σε γυναίκες που δεν απαιτούν νοσηλεία σε νοσοκομείο και μπορεί να γίνει στο σπίτι. Για να βοηθήσει να αντιμετωπίσουν με τα δυσάρεστα συμπτώματα θα βοηθήσει μπουκάλι ζεστό νερό εφαρμόζεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς, και ένα ζεστό μπάνιο. Κατά τη θεραπεία της κυστίτιδας οι γυναίκες θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από το σεξ. Να υποτάξει τη φλεγμονή και να βοηθήσει κεριά με τη μπελαντόνα. Με την επιφύλαξη των απαιτήσεων του γιατρού, η θεραπεία διαρκεί λιγότερο από μια εβδομάδα. Σημαντικά ερωτήματα για τις γυναίκες: πώς να την θεραπεία της κυστίτιδας στην εγκυμοσύνη και αν είναι επικίνδυνο για το έμβρυο;

Κυστίτιδα — μια ασθένεια που, ελλείψει της κατάλληλης θεραπείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως λοιμώξεις του νεφρού και πρόωρο τοκετό. Για τη θεραπεία της κυστίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γιατροί επιλέγουν τα ασφαλέστερα φάρμακα. Πολυπλοκότητα προκαλεί λοιμώδη κυστίτιδα, επειδή η θεραπεία της απαιτεί αντιβιοτικά που δεν συνιστώνται για τα φρούτα. Κυστίτιδα μετά τον τοκετό αναπτύσσεται από το μανδαλωμένη θέση της κύστης και η διαταραχή της κυκλοφορίας κατά την περίοδο της εργασίας, καθετηριασμό και ψύξης, καθώς επίσης και εξαιτίας μετά τον τοκετό ανοσολογική ανεπάρκεια. Η κυστίτιδα, η οποία εμφανίστηκε κατά την περίοδο του θηλασμού, είναι ασφαλέστερο για τη θεραπεία με φυτικά φάρμακα.

Να εξαλείψει τον πόνο,συχνή ούρηση, οι γιατροί θα συνταγογραφήσει αντισπασμωδικό φάρμακα και τα μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Φυσιοθεραπεία και σανατόριο είναι καλοί βοηθοί να βελτιωθεί μετά την έξαρση και ύφεση.

να είναι υγιείς!

Θεραπεία της κυστίτιδας σε παιδιά θα πρέπει να διορίσει και τον έλεγχο αποκλειστικά και μόνο από το γιατρό. Αυτο-συνταγογράφηση αντιβιοτικών σε παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον. Τα άρρωστα παιδιά και άρρωστοι ενήλικες, χρειάζομαι ξεκούραση, τη διατροφή και ζεστά λουτρά sitz. Το κύριο καθήκον των γονέων στα παιδιά, η θεραπεία είναι η αυστηρή τήρηση της ιατρικής συστάσεις, ιδίως τη διανομή των φαρμάκων και η διάρκεια της εφαρμογής τους. Χρόνια κυστίτιδα σε παιδιά είναι σε μεγάλο βαθμό συνέπεια της Filozov, λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων, ουρηθρίτιδα, τα εκκολπώματα και άλλες ασθένειες. Αυτό υποδηλώνει ότι, με βάση την συννοσηρότητα, και τονίζει τη θεραπεία της χρόνιας κυστίτιδας.

Για την πρόληψη της κυστίτιδας σε παιδιά και ενήλικες είναι χρήσιμο να ληφθούν προληπτικά μέτρα. Πρόληψη της κυστίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τους κανόνες υγιεινής (επεξεργασία νερού με σαπούνι και νερό κάθε μέρα), να φοράς καθαρά εσώρουχα, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την καλή και υγιεινή τροφή.