Σημάδια της κυστίτιδας στις γυναίκες: συμπτώματα και τη θεραπεία στο σπίτι

Κυστίτιδα είναι μια παθολογία που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας, να καταστρέφουν το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε βακτηριακή οργανισμούς.

Σημάδια της κυστίτιδας στις γυναίκες

Στατιστικά κυστίτιδα είναι μια από τις πιο συχνές ουρολογικές παθήσεις. Πολύ περισσότερο στην εμφάνιση της φλεγμονής των προδιάθεση των γυναικών, λόγω της morphophysiological χαρακτηριστικά.

Η διείσδυση των βακτηρίων στην κοιλότητα της κύστης είναι δυνατή με τρεις τρόπους:

 1. Τρόπος προς τα πάνω μέσω της ουρήθρας (η ουρήθρα). Τον κύριο ρόλο σε αυτή την ενσάρκωση, τη διείσδυση των μικροοργανισμών ανήκει το anatomo-μορφολογικές ιδιαιτερότητες του γυναικείου ουροποιητικού τρόπους: σύντομη και ευρεία ουρήθρα, κοντά-βρίσκεται από τον πρωκτό και το αιδοίο.
 2. Η πτωτική πορεία – από τα νεφρά. Η επιλογή αυτή αναπτύσσεται, όπως και για νεφρική φλεγμονή, π. χ. η χρόνια πυελονεφρίτιδα.
 3. Ονομάζεται αιματογενής οδός είναι η πιο σπάνια παραλλαγή, βρίσκεται μετά την εμφάνιση κυστίτιδας αμέσως μετά από μολυσματικές ασθένειες, ή με την ανίχνευση του μια άλλη πηγή πυώδης λοίμωξη στο γυναικείο σώμα. Επίσης, υπάρχει μια πιθανότητα βακτηριακής χλωρίδας στην κύστη λόγω ανατομικών αναστομώσεις (συνδέσεις) μεταξύ των λεμφικών αγγείων των γεννητικών οργάνων και της ουροδόχου κύστης, είναι θέμα εμφάνισης φλεγμονώδεις αλλαγές στο παραπάνω.

Ο πιο συχνός αιτιολογικός παράγοντας της φλεγμονώδους διαδικασίας της κύστης θεωρείται ότι είναι το Ε. coli (σε 4 από τις 5 περιπτώσεις, που σχετίζεται με τα παραπάνω ανατομικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά και την παρουσία της μικροχλωρίδας του εντέρου).

Λιγότερο νόσου κυστίτιδα που συνδέεται με σταφυλοκοκκικές, στρεπτοκοκκικές και enterococcal μικροοργανισμών. Gram-αρνητικά ράβδοι προκαλέσει φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, λόγω των οργανικών και λειτουργικών παρεμβάσεων.

Τελευταία φορά που αυξάνεται η συχνότητα του κυστίτιδα που συνδέεται με παθογόνων μυκήτων, πρωτόζωα και ιούς.

Η απλή ολίσθηση των μολυσματικών μικροοργανισμών δεν είναι αρκετό για την ανάπτυξη πλήρους φλεγμονώδη αντίδραση στην κύστη, επειδή το σώμα έχει μηχανισμούς αντίστασης στη δράση των παθογόνων.

Οι παράγοντες στην ανάπτυξη της κυστίτιδας

Έτσι, εκτός από το αιτιολογικοί παράγοντες στη διαμόρφωση της κυστίτιδας περιλαμβάνει παράγοντες όπως:

 • διαταραχή αιμοδυναμική λειτουργία (την κυκλοφορία του αίματος) από τα όργανα της πυέλου και, ιδίως, της ουροδόχου κύστης;
 • διαταραχή της απέκκρισης λειτουργία της κύστης (στασιμότητα των ούρων);
 • Αιτίες της κυστίτιδας στις γυναίκες
 • παρεμπόδιση των διαφόρων ανοσοποιητικό μέρη του σώματος (η ανεπάρκεια βιταμίνης, η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες, το στρες, η κούραση, κ. λπ.) *
 • επιβλαβή αποτελέσματα των βιοχημικών παραγόντων και τα προϊόντα του μεταβολισμού που εκκρίνονται στα ούρα, σχετικά με τη δομή του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης;
 • η επίδραση των ακτίνων χ;
 • κακή καθαριότητα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων και το περιστασιακό σεξ;
 • παθολογία του γαστρεντερικού σωλήνα, η παρουσία του οποίου συσσωρεύεται και αυξάνει την δραστηριότητα της μικροχλωρίδας, στη συνέχεια, την είσοδό του ουροποιητικού συστήματος;
 • κανονικές βάρδιες των ορμονικών μεταβολισμό, γεγονός που οδηγεί σε έλλειψη του τόνου της ουρήθρας και δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για μόλυνση.

Το πρώτο συμπτωματική εκδηλώσεις της κυστίτιδας στις γυναίκες

Κλινικές για την οξεία κυστίτιδα σε γυναίκες που χαρακτηρίζεται από την ξαφνική και σηματοδότησε την αρχή της symptoma-το συγκρότημαμε:

 • Η εμφάνιση της συχνή ούρηση (pollakiuria), η οποία χαρακτηρίζεται από τη συχνότητα τουλάχιστον μία φορά κάθε 60 λεπτά και μικρές ποσότητες ούρων * με την ανάπτυξη των συχνών επιτακτική ανάγκη να προτρέπει τους ασθενείς να γίνει σε θέση να ελέγχουν και να κρατήσει τα ούρα;
 • Δυσουρία (διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος) που συνοδεύεται από πόνο στο hypogastric περιοχή (κάτω μέρος της κοιλιάς). Με την ανάπτυξη βαθμού της φλεγμονώδους διαδικασίας στο τοίχωμα της κύστης, τα συμπτώματα αυτά είναι προοδευτική: τα περισσότερα ανέπτυξε την πιο πιθανό να έχουν την ανάγκη να ουρήσει και τον πόνο;
 • Φαγούρα στο ουροποιητικό σύστημα, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια η πράξη της ούρησης. Αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων στο βλεννογόνο του ουροποιητικού συστήματος προϊόντων του μεταβολισμού των μικροοργανισμών, προκαλώντας φλεγμονή της ουροδόχου κύστης;
 • Η εμφάνιση του αίματος μειώνεται στο τέλος της ούρησης;
 • Η εμφάνιση της θολούρας στα ούρα, λόγω της διείσδυσης μέσα από ένα μεγάλο αριθμό αιμοσφαιρίων (λευκοκυττάρων και ερυθροκυττάρων), βακτηριακή μικροχλωρίδα, τα κύτταρα από το επιφανειακό επιθήλιο του εσωτερικού τοιχώματος της κύστης;
 • Για αυτούς τους ασθενείς δεν χαρακτηριστική αλλαγή στη Γενική τους κατάσταση. Θερμοκρασία ασθενείς χαρακτηρίζονται από φυσιολογική ή ελαφρώς αυξημένη (low-gradu) αριθμούς. Οι επιστήμονες αποδίδουν το γεγονός αυτό με το γεγονός ότι το βλεννογόνο της κύστης είναι πρακτικά δεν απορροφά τα προϊόντα μεταβολισμού των μικροοργανισμών, το οποίο μπει στο αίμα συνήθως να οδηγήσει σε δηλητηρίαση και την ανάπτυξη, τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της φλεγμονής.

Σημαντική είναι η σύνδεση ξαφνικά εμφανίστηκε συμπτώματα και η προηγούμενη έκθεση του σώματος της γυναίκας. Τα φαινόμενα της οξείας φλεγμονής μπορεί μερικές φορές να συμβεί 2-3 μέρες και να εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία.

Χαρακτηριστικά του πόνου σύνδρομο κυστίτιδα

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία παρουσιάζεται πάνω από 6 ημέρες, μερικές φορές έως και 15 ημέρες. Η παρουσία της νόσου σε μεταγενέστερη ημερομηνία, θέμα για το διορισμό της θεραπείας απαιτεί τη χρήση επιπλέον μεθόδων εξέτασης για την ανίχνευση συνυπάρχουσες παθολογικές καταστάσεις του σώματος.

Χαρακτηριστικά του πόνου σύνδρομο κυστίτιδας στις γυναίκες

Σε ασθενείς με οξεία κυστίτιδα υπάρχει διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας του πόνου:

 • Όταν πνεύμονα κατά τη διάρκεια της φλεγμονώδους διαδικασίας, οι ασθενείς αισθάνονται μια μικρή αίσθημα βάρους ή πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα. Ήπιο πόνο στο τέλος της ούρησης συνοδεύουν μέτρια pollakiuria. Με την περαιτέρω ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας, η ένταση του πόνου αυξάνει. Κατά την επόμενη περίοδο, το σύνδρομο αυτό συνοδεύεται από μια αρχή ή μια ολόκληρη πράξη της ούρησης. Ο πόνος γίνεται άσχετη με την πράξη και αποκτά ένα σχεδόν σταθερό χαρακτήρα, συνοδεύεται από πολύ επώδυνη με την ψηλάφηση πάνω από την προβολή της ουροδόχου κύστης.
 • Σε μια κατάσταση, όταν θα αναπτυχθεί σοβαρή κυστίτιδα, οι ασθενείς πρέπει να ουρήσετε, τουλάχιστον 2-3 φορές ανά ώρα, η οποία συνοδεύεται από σημαντική πόνο και την εμφάνιση του το αίμα έκκριμα από την ουρήθρα στο τέλος της πράξης. Πόνος επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς, επειδή δεν σβήνουν όλη την ημέρα.

Η παρουσία των κυττάρων του αίματος και του αίματος στα ούρα, κυστίτιδα (ένα σύνδρομο, αιματουρία)

Όταν το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης φλεγμονή αναπτύσσεται, επηρεάζει τις περιοχές του ιστού κοντά στη συμβολή των ουρητήρων και την έξοδο της ουρήθρας. Το ύφασμα γίνεται χαλαρό και αιμορραγία.

Αυτό εκδηλώνεται με την εμφάνιση των μικροϋπολογιστών - και ολική αιματουρία (ή και αίμα) στα ούρα, που παρατηρείται συχνά στο τέλος της ούρησης (terminal αιματουρία).

Μία από τις πιο σοβαρές μορφές οξεία αιμορραγική κυστίτιδα θεωρείται. Αυτό το είδος της φλεγμονής με σημαντική διείσδυση των ερυθρών αιμοσφαιρίων (ερυθροκύτταρα) του αίματος από το ρεύμα σίτισης αρτηρίες στην κοιλότητα της κύστης.

Η επιλογή αυτή είναι δυνατή σε περίπτωση αυξάνοντας τη διαπερατότητα των τοιχωμάτων των αγγείων (μια κατάσταση της αναιμίας, ανεπάρκεια βιταμινών, διαταραχές στο σύστημα της πήξης του αίματος) ή η καταστροφή των παραπάνω τοίχους του βακτηριακά κύτταρα (συνήθως στρεπτοκοκκική χλωρίδα). Παγιδευμένοι στην κοιλότητα της κύστης στα ούρα ερυθρά αιμοσφαίρια βάφονται στο χρώμα του αίματος.

Η εμφάνιση αιματουρίας σύνδρομο γιατρός πρέπει προσεκτικά να διεξάγει την διαφορική διάγνωση μεταξύ οξεία περίπλοκη κυστίτιδα και οξεία αιμορραγική κυστίτιδα. Για να το κάνετε αυτό, να ορίσει συμπληρωματικές μεθόδους εξέτασης, αποδεικνύεται ότι η ζημία και να επιλέξετε την πιο σωστή καθεστώς της θεραπείας.

Ιδιαιτερότητες της οξείας και χρόνιας κυστίτιδας στις γυναίκες

Οξεία κυστίτιδα

Συνοψίζοντας τις παραπάνω πληροφορίες, είναι δυνατόν να διαθέσει συγκεκριμένο οξεία κυστίτιδα απότομη έναρξη της νόσου και την παρουσία του ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα συγκρότημα:

 • συχνή ούρηση σε μικρές μερίδες,
 • σύνδρομο πόνου σε διάφορα είδη,
 • ο κνησμός που σχετίζεται με την πράξη της ούρησης,
 • η εμφάνιση των σταγόνων του αίματος στο τέλος της πράξης,
 • αναλλοίωτη η Γενική κατάσταση των γυναικών.

Σε περίπτωση σωστή και έγκαιρη διάγνωση, η παθολογική κατάσταση μπορεί να θεραπευτεί μέσα σε 6-10 ημέρες. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση μετά από 15-ης ημέρας της νόσου θα πρέπει να εξετάσει τη χρονιότητα των φλεγμονωδών αλλοιώσεων.

Χρόνια κυστίτιδα

Εκτός από την αιμορραγία, υπάρχουν δύο μορφές περίπλοκη οξεία κυστίτιδα:

 • Η Γάγγραινα. Η Γάγγραινα μορφή είναι σπάνια και συμβαίνει λόγω της μειωμένης παροχής αίματος ή νεύρωση της κύστης. Κλινικά, αυτό εκδηλώνεται κυστίτιδα, δύσκολη ούρηση, που συνοδεύεται από πόνο, υψηλό πυρετό, πόνο στην περιοχή του ιερού οστού. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για σοβαρές επιπλοκές όπως περιτονίτιδα και απαιτούν γρήγορη δράση όσον αφορά τη θεραπεία.
 • Phlegmonous. Phlegmonous μορφή υπάρχει σημαντική δηλητηρίαση, υψηλή θερμοκρασία του σώματος και συνοδεύεται από την απελευθέρωση μικρών ποσοτήτων ούρων (ολιγουρία). Τα ούρα σε αυτή την περίπλοκη πορεία γίνεται μυρωδιά σάπιου, θολό στη φύση, οι νιφάδες του ινώδους σχηματισμούς, το αίμα ακαθαρσία.

Διάρκεια της πορείας της νόσου σε περίπτωση ανάπτυξης περίπλοκες μορφές είναι σημαντικά αυξημένη.

Υπάρχει και μια άλλη μορφή κυστίτιδας – διάμεση. Χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των ούρων-vesico κοχύλια. Στην κλινική που κυριαρχείται από συχνή ούρηση κατακόρυφα, φτάνοντας μέχρι και 180 φορές την ημέρα, ενεργό καταγγελίες για έντονο πόνο στην hypogastric περιοχή κατά την πλήρωση της ουροδόχου κύστης και της παλινδρόμησης μετά την πράξη της ούρησης. Η χωρητικότητα της ουροδόχου κύστης μειώνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα να προκύπτουν από τα παραπάνω συμπτώματα.

Χρόνια κυστίτιδα

Το χρόνιο πόνο, σε αντίθεση με την οξεία, σπάνια παρουσιάζεται ως κύρια ασθένεια και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια δευτερογενής επιπλοκή της ήδη υπάρχουσες ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης, τα νεφρά, την ουρήθρα.

Δεδομένου αυτού του γεγονότος, είναι απαραίτητο να εξετάσει προσεκτικά το σώμα για την παρουσία των παραπάνω παθολογικές αλλαγές, καθώς επίσης και να αποκλείσει ή να επιβεβαιώσει μια συγκεκριμένη προέλευση τα βακτήρια φύμα Bacillus, Trichomonas προσβολή.

Κλινικά, η χρόνια κυστίτιδα δει είτε σε μια συνεχή πορεία με μέτρια διαφορές στις καταγγελίες και τις κλινικές ανάλυση των ούρων ή υποτροπή της νόσου με περιόδους έξαρσης (παρόμοια με την κλινική οξεία κυστίτιδα) και την ολοκλήρωση της παλινδρόμησης (με απουσία εκδηλώσεις της παθολογικής διαδικασίας).

Έτσι, ο στόχος εκδηλώσεις της χρόνιας κυστίτιδας με αυτά της οξείας διαδικασία. Συσχετίζονται με τη συνολική προστατευτικές ιδιότητες του οργανισμού, η αιτιολογία του μικροβιακού παράγοντα που προκάλεσε η μολυσματική διαδικασία και τη σοβαρότητα της φλεγμονής. Πόνος, συχνή ούρηση, φαγούρα, παρουσία αίματος και ούρων θολούρας είναι λιγότερο έντονη με σταθερό ρεύμα και αντιστοιχούν στην οξεία διαδικασία σε ασθενείς με υποτροπή χρόνιας κυστίτιδας.

Οφείλεται σε βλάβες του φλεγμονώδης αντίδραση του βλεννογόνου, οίδημα του όλα τα στρώματα των ούρων-το κυστικό τοίχωμα και να αυξήσει την ενδοκοιλιακή πίεση είναι όλες οι προϋποθέσεις για το σχηματισμό της vesico ουρητηρικός παλινδρόμηση, δηλαδή την παλινδρόμηση του υγρού από την κύστη πίσω στον ουρητήρα (συνδέει το νεφρό και την ουροδόχο κύστη).

Διάγνωση της κυστίτιδας στις γυναίκες

Η επαλήθευση της διάγνωσης και τη συνταγογράφηση θεραπείας κυστίτιδα ο γιατρός ουρολόγος.

Προκειμένου να διορθώσει τη διάγνωση της φλεγμονώδους νόσου του θα πρέπει να ορίσει με σαφήνεια τον ασθενή καταγγελίες και το ιστορικό του ασθενούς (το οποίο προηγήθηκε της ανάπτυξης της νόσου).

Οι κλινικές εκδηλώσεις είναι αρκετά συγκεκριμένο και μπορεί αμέσως να υποδηλώνουν την παρουσία της ασθένειας αυτής, ωστόσο, θα πρέπει να είναι προσεκτικά διαφορική διάγνωση μεταξύ όλων των τύπων κυστίτιδα και άλλες κύστης παθήσεις και παθήσεις της κοιλιακής κοιλότητας.

Από την ιστορία θα είναι χρήσιμα στοιχεία για το μεταβιβαζόμενο το άγχος και την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες, φάρμακα, και άλλα τραύματα, μεταφρασμένη στα όργανα της πυέλου και του ουροποιητικού συστήματος.

Μετά την αποσαφήνιση των καταγγελιών και το ιατρικό ιστορικό σας για να βοηθήσει να επιβεβαιώσει τη διάγνωση της μπορεί να κλινικής (κοινή) ανάλυση ούρων – θα αποκαλυφθεί αυξημένα επίπεδα των λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων (λευκοκυττάρων και ερυθροκυττάρων, αντίστοιχα).

Για την ταυτοποίηση του είδους του βακτηριακού παθογόνου παράγοντα που προκάλεσε τη φλεγμονώδη διαδικασία, είναι η καλλιέργεια ούρων σε ειδικό θρεπτικό υπόστρωμα, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να επιλέξετε το πιο αποτελεσματικό αντιβακτηριακό φάρμακο.

Πριν τη συλλογή των ούρων για βακτηριολογική εξέταση πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία περιοχή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων με ένα αντισηπτικό διάλυμα. Τη διεξαγωγή κυστεοσκόπηση παρουσία οξείες φλεγμονώδεις αντιδράσεις αντενδείκνυται.

Για τη διάγνωση της χρόνιας κυστίτιδας, μαζί με τη συλλογή των καταγγελιών και το ιστορικό του ασθενούς βοηθά να διεξάγει μια κυστεοσκόπηση σε ύφεση. Αυτό θα εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά των φλεγμονωδών παθήσεων. Ενώ αυτό χειρισμός μπορεί να πάρει μια βιοψία – ούρα-το βλεννογόνο της χοληδόχου κύστης. Όσο για την αναγνώριση της χρόνιας κυστίτιδας συνιστάται για τη διεξαγωγή της εξέτασης ακτίνας x με την αντίθεση.