Κυστίτιδα στις γυναίκες: πρέπει να ξέρετε

Κυστίτιδα, ή φλεγμονή του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης είναι, δυστυχώς, μία από τις πιο κοινές διαταραχές του ουρογεννητικού από την όμορφη μισό της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (που), έως και το 50% των γυναικών στη διάρκεια της ζωής τους υποφέρουν από κυστίτιδα σε μία ή την άλλη μορφή (μεταξύ των ανδρών το ποσοστό αυτό είναι λιγότερο από το 1%!), επιπλέον, το 10-15% των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με "χρόνιας κυστίτιδας". Και αυτό το στατιστικό στοιχείο, σύμφωνα με τον που, κάθε χρόνο θα αυξάνεται από την άποψη της εμφάνισης. Γιατί αυτή η διαταραχή εμφανίζεται σε γυναίκες πιο συχνά από τους άνδρες, και είναι δυνατόν να αποφευχθεί η κυστίτιδα και τις υποτροπές;

κυστίτιδα

Φυσιολογία και τίποτα, αλλά

Το 80% πήγε στο γιατρό με τη διάγνωση "κύστη" – η εύλογη σεξ, τόσο κυστίτιδα είναι συχνά ονομάζεται γυναικεία ασθένεια. "Κατηγορώ" για τα ανατομικά χαρακτηριστικά του σώματος: ουρήθρας (η ουρήθρα) σε γυναίκες σύντομη και ευρεία από ό, τι άνδρες. Επιπλέον, το αιδοίο και τον πρωκτό, που βρίσκεται κοντά στην ουρήθρα, η οποία δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την "τακτοποίηση" και την επιθετική πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών στην κύστη και την ουρήθρα.

Αιτίες της κυστίτιδας

Οι παράγοντες που προκαλούν κυστίτιδα, χωρίζεται σε λοιμώδη και μη λοιμώδη. Το πρώτο παθογόνα είναι το Escherichia coli, χλαμύδια, Ουρεάπλασμα ή μαγιά-όπως μύκητες του γένους Candida. Αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορεί να φθάσει την ουροδόχο κύστη από το εξωτερικό ή από το εσωτερικό, συχνά με τη ροή του αίματος, της λέμφου από την εστία της φλεγμονής στα νεφρά ή τα γεννητικά όργανα. Να noninfectious αιτίες περιλαμβάνουν βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, τον μεταβολισμό και την παραγωγή ορμονών, διαταραχές του νευρικού συστήματος, Αλλεργίες, επιδράσεις της ακτινοθεραπείας και κάποια άλλη κατάσταση και διαταραχές.

Ουρολόγους, επίσης, να καλέσει αυτούς τους προδιαθεσικούς παράγοντες της κυστίτιδας, όπως:

 • υποθερμία;

 • "επιπόλαια" ρούχα: τα ρούχα που φοράμε, που ανοίγει την κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη, στο δροσερό εποχή του έτους, φορώντας σφιχτά τα πράγματα, καλσόν, εσώρουχα;

 • καθιστικός τρόπος ζωής, η καθιστική εργασία (έλλειψη άσκησης);

 • ασύδοτη, χωρίς προφυλάξεις σεξουαλική επαφή;

 • η μη τήρηση των κανόνων του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής υγιεινής;

 • παραβίαση της κένωσης (παρουσία του υπολειμματική ούρα στην κύστη);

 • hypovitaminosis;

 • συχνές άγχος, υπερκόπωση, έλλειψη ύπνου;

 • χρόνιες παθήσεις άλλων οργάνων και συστημάτων, ειδικά το ουρογεννητικό σύστημα.

 • η εμμηνόπαυση, ο διαβήτης;

 • αγαπώ πολύ ζεστό, πικάντικο, βαριά τηγανισμένα τρόφιμα (ή τα συστατικά του δρουν στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης ερεθιστικό).

Τα συμπτώματα της κυστίτιδας

Κυστίτιδα, σε αντίθεση με το σύνδρομο της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης (οι διαταραχές αυτές συχνά συγχέονται), όπως κάθε εσωτερική φλεγμονώδη διαδικασία που παρουσιάζεται αρκετά επώδυνη. Συνοδεύεται από συχνή, συμπεριλαμβανομένης της τη νύχτα, η ανάγκη για τουαλέτα, αίσθημα καύσου, κράμπες κατά τη διάρκεια της ούρησης και μετά από κινήσεις του εντέρου, η συνεχής αίσθηση της πληρότητας της κύστης και ελαφρώς αυξημένη θερμοκρασία του σώματος. Άρρωστος θολό ούρα, μερικές φορές με αίμα και βλέννα.

Μορφές κυστίτιδας

Η φύση της νόσου κυστίτιδα χωρίζεται σε οξεία και χρόνια. Οξεία κυστίτιδα αρχίζει ξαφνικά να δηλώσει τα συχνά ταξίδια στο μπάνιο (μερικές φορές κάθε 20-30 λεπτά), ελαφρώς αυξημένη θερμοκρασία του σώματος και επώδυνη-δυσάρεστες αισθήσεις στην κύστη και το περίνεο. Αν η φλεγμονώδης διαδικασία παίρνει υψηλότερη, τα νεφρά, την απειλή θερμοκρασία ανεβαίνει 39-40 βαθμούς Κελσίου. Χρόνια κυστίτιδα εμφανίζεται με τα ίδια συμπτώματα, αλλά τα πιο αδύναμα εξέφρασε, με πιθανή επιδείνωση από το είδος της οξείας κυστίτιδας. Ως διαταραχή της χρόνιας κυστίτιδας δευτεροβάθμια: η αιτία είναι κάποια άλλη πάθηση του ουροποιητικού συστήματος ή των νεφρών.

Διάγνωση και θεραπεία της κυστίτιδας

Τόσο το προνόμιο του γιατρού, ουρολόγο ή γυναικολόγο. Αυτο-θεραπεία της κυστίτιδας είναι καλύτερα να μην το κάνει, αλλιώς μπορεί να γίνει χρόνιο. Διάγνωση της νόσου περιλαμβάνει τη Γενική ανάλυση αίματος (για την ανίχνευση των σημείων της φλεγμονής στο σώμα), Γενική και βιοχημική ανάλυση των ούρων, καλλιέργειες ούρων (για την ανίχνευση του παθογόνου). Μπορεί επίσης να ανατεθεί σε υπερηχογράφημα της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, αφήνοντας το επίχρισμα για την μελέτη της κολπικής χλωρίδας – μελέτη της ροής των ούρων, κυστεοσκόπηση είναι η επιθεώρηση, η εσωτερική επιφάνεια της ουροδόχου κύστης με ένα ειδικό καθετήρα με ένα οπτικό και συστήματα φωτισμού, το οποίο εισάγεται μέσω της ουρήθρας.

Θεραπεία της κυστίτιδας περιλαμβάνει:

 • μη φαρμακευτικές μέθοδοι: φυσική θεραπεία, διατροφή, μπάνιο sitz, και διουρητικό τσάι από βότανα;

 • φαρμακευτική θεραπεία: τα αναλγητικά, τα αντιβιοτικά συνταγογραφούνται από γιατρό;

 • χειρουργική επέμβαση (σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, σοβαρές περιπτώσεις).

Στη χρόνια μορφή της κυστίτιδας, η θεραπεία θα πρέπει να βασίζεται στην θεραπεία της υποκείμενης νόσου, όπως λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος. Ασθενείς με κυστίτιδα αποδίδεται στη θεραπεία και προληπτικά μέτρα, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πρόληψη της κυστίτιδας

Γνωρίζοντας οι προδιαθεσικοί παράγοντες της κυστίτιδας, εύκολο να καταλάβει, τι είναι οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων: για την καταπολέμηση του στρες, στον ύπνο, για να αποκλειστεί η πιθανότητα υποθερμία, να βελτιώσει τη διατροφή και να πίνετε άφθονο καθαρό μη-ανθρακούχο νερό και φρέσκους χυμούς, και τα όξινα ποτά φρούτων. Επίσης στην λίστα με τις συμβουλές του γιατρού είναι βέβαιο να είναι μια υπενθύμιση για να παρατηρήσει την προσωπική σας υγιεινή και να απέχουν από άβολα σώμα σφιχτό ρούχα σφιχτά ρούχα – αυτά τα πράγματα βλάπτουν την κυκλοφορία του αίματος στην πυελική περιοχή. Υψίστης σημασίας είναι η έγκαιρη θεραπεία στο γιατρό κατά την εμφάνιση των ενοχλητικά συμπτώματα. Οι γυναίκες και η απουσία καταγγελιών συνιστάται δύο φορές τον χρόνο να υποβάλλονται σε προληπτική γυναικολογική εξέταση.

Σας ευχόμαστε καλή υγεία!