Κυστίτιδα σε άνδρες

Κυστίτιδα σε άνδρες με συμπτώματα και θεραπεία

Κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης με παράβαση των καθηκόντων και αλλαγές στα ούρα. Η πιο κοινή αιτία της κυστίτιδας είναι η μόλυνση.

Χαρακτηριστικά κυστίτιδα σε άνδρες

Οι άνδρες που υποφέρουν από κυστίτιδα είναι πολύ λιγότερο συχνά από ό, τι οι γυναίκες. Επειδή η ουρήθρα στους άνδρες είναι μακρύ και στενό.

Αιτία κυστίτιδα σε άνδρες έχουν συχνά προβλήματα με τον προστάτη αδένα (φλεγμονές, όγκοι), σεξουαλικά μεταδιδόμενες μόλυνσης στένωση (στένωση της ουρήθρας, νεφρική νόσο (πέτρες στα νεφρά, πυελονεφρίτιδα). Θεωρείται, επομένως, ότι οι άνδρες κυστίτιδα είναι μια πιο σοβαρή ασθένεια από ό, τι για τις γυναίκες. Η νόσος είναι βαρύτερη και απαιτεί μια υποχρεωτική επίσκεψη στο γιατρό ουρολόγο. Λοιμώδη κυστίτιδα είναι πιο συχνά βακτήρια, λιγότερο ιούς και μύκητες.

Τα συμπτώματα της φλεγμονής της ουροδόχου κύστης

Τα συμπτώματα της κυστίτιδας σε άντρες πάνε μαζί με τα συμπτώματα της ουρηθρίτιδας:

 • συχνή ούρηση, έως και αρκετές φορές ανά ώρα *
 • τα ούρα σε μικρές μερίδες, μια αίσθηση ότι τα ούρα βγήκε εντελώς;
 • κράμπες και επώδυνη ούρηση στη βουβωνική χώρα και το πέος;
 • δύσκολη ούρηση, ένας άνθρωπος δύσκολο να ξεκινήσει να ουρήσει;
 • αλλαγή χρώματος, θόλωση των ούρων (μερικές φορές δεν υπάρχει ούρα με αίμα ή πύον);
 • πόνος κοιλιακό άλγος, μερικές φορές ο πόνος μπορεί να ακτινοβολεί στην περιοχή του ορθού δυνατό πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης;
 • πιθανή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ρίγη, αδυναμία.

Αν τα ούρα εμφανίστηκε θρόμβους ή ραβδώσεις του αίματος ή ούρων ήταν σκούρο κόκκινο στο χρώμα, θα πρέπει επειγόντως να παραπέμψει σε έναν ουρολόγο. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό σύμπτωμα.

Αιτίες της κυστίτιδας

Η εμφάνιση κυστίτιδα σε άνδρες προκαλούμενη από:

 • η διείσδυση της μόλυνσης από το νεφρό (φθίνουσα πορεία) ή από την ουρήθρα (αύξουσα πορεία);
 • ατελής κένωση της ουροδόχου κύστης (λόγω υπερτροφίας του προστάτη ή στένωση της ουρήθρας);
 • πρόσφατη ουρολογική χειραγώγηση (καθετηριασμό της ουροδόχου κύστης);
 • συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων (αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθεί από γονόρροια, χλαμύδια και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο κυστίτιδα);
 • μειωμένη ανοσία, ιδίως σε ηλικιωμένα άτομα ή σε άτομα με διαβήτη.

Οξεία, χρόνια, αιμορραγική κυστίτιδα

Χρόνια κυστίτιδα σε άνδρες παρουσιάζεται όταν η ανεπαρκής ή λανθασμένη θεραπεία της οξείας κυστίτιδας. Αν η πρώτη προϋπόθεση είναι να μην αφαιρέσετε την κατακρήμνιση παράγοντας και δεν να απαλλαγούμε από τη μόλυνση της ουροδόχου κύστης, η διαδικασία πηγαίνει βαθύτερα. Τα συμπτώματα της χρόνιας κυστίτιδας είναι παρόμοια με τα συμπτώματα στην οξεία μορφή της νόσου, αλλά είναι λιγότερο έντονη. Οξεία και χρόνια κυστίτιδα δύο ή περισσότερες φορές τον χρόνο. Ένας άνθρωπος με χρόνια κυστίτιδα πρέπει να περάσει μια περιεκτική εξέταση στο γιατρό-τον ουρολόγο, για να μην χάσετε πιο σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Αιμορραγική κυστίτιδα - είναι μια φλεγμονή του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης, η οποία συνοδεύεται από την απαλλαγή του αίματος με τα ούρα. Στους άνδρες αιμορραγική κυστίτιδα εμφανίζεται αρκετά συχνά, ειδικά εκείνοι που υποφέρουν από καρκίνο του προστάτη. Όταν τα ούρα κυστίτιδα γίνεται σκούρο κόκκινο. Αλλάξετε το χρώμα των ούρων σε σκούρο κόκκινο — λόγος επειγόντως να δω έναν γιατρό. Αν έχετε καιρό για τη θεραπεία αιμορραγική κυστίτιδα, την ανάπτυξη σιδηροπενική αναιμία, επειδή τα ούρα χάνονται ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης.

Θεραπεία της κυστίτιδας

Αν ένας άνθρωπος αρρώστησε με κυστίτιδα, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τον ασθενή και το γιατρό. Μάλλον πρέπει ολοκληρωμένη θεραπεία ολόκληρου του ουροποιογεννητικού συστήματος. Στην πρώτη θέση θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο, ο οποίος θα διεξάγει έρευνα και την επιθεώρηση. Μετά την εξέταση, ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει τις απαραίτητες δοκιμές και μελέτες (υποχρεωτική ανάλυση ούρων και το υπερηχογράφημα του ουροποιητικού συστήματος). Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο γιατρός θα καθορίσει τη διάγνωση, να προσδιορίσει την αιτία και την καθίζηση παράγοντας σε κάθε περίπτωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πιο συχνά για τη θεραπεία της κυστίτιδας είναι τα αντιβιοτικά. Αυτά τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται ακριβώς όπως σας έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Είναι σημαντικό να μην διακόψει την πορεία της θεραπείας, ακόμη και αν τα συμπτώματα έχουν εξαφανιστεί, και καλή αίσθηση. Συχνά κυστίτιδα σε άνδρες για τη διευκόλυνση αντιστοιχίζονται στα αναισθητικά και τα ναρκωτικά ανακούφιση της φλεγμονής. Αυτό είναι, κατά την έναρξη της θεραπείας θα γίνει ευκολότερη.

Σημαντική συμβουλή: κατά τη διάρκεια της θεραπεία της κυστίτιδας είναι καλύτερα να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Στην κυστίτιδα συνιστάται ότι οι άνδρες που τρώνε περισσότερες φυτικές τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες. Θα πρέπει να αποφύγετε τα λιπαρά, τα πικάντικα, τηγανητά τρόφιμα. Να πίνετε πολύ ή λίγο συστήσει ο γιατρός όπως είναι μεμονωμένα σε κάθε περίπτωση.